lauantai 10. kesäkuuta 2017

"Olut tölkki" kanaa grillissä

Tästä samasta aiheesta onkin joskus tullut lätistyä, eli tämä tölkkikana on aivan mainio kanan grillaus menetelmä.. Tungetaan puolikas olut tölkki (kuolleen) kanan ahteriin ja laitetaan grilliin.
Neste tölkin sisällä höyrystyy kypsentäen, että pitäen kanan kosteana sisältä. Muuten ihan jees mutta onko kukaan ajatellut mitä alumiinitölkin maali- ja sisäpinnasta liukenee kuumuudessa? Alumiinitölkin sisällä on aivan ohut pinnoite joka estää nesteen osumisen alumiiniin, niin alumiinihäen ei ole hyväksi terveydelle, enkä usko että tämä pinnoitekkaan on hyväksi kun se kuumennetaan, saati sitten tölkin painopinnan kuumennus..

Okei, se saarnasta. Itse käytän weberin pinnattua kanatelinettä jossa on nesteelle tila ja sen päälle tulee vielä yksi osa, jossa on höyryreikiä, jonkan päälle kana laitetaan..

Käytin olutta nesteenä, juoden tölkistä suurimman osan, lisäten pari pilkottua valkosipulin kynttä nesteeseen. Kanaan vähän oliiviöljyä jotta mausteet tarttuvat, pinnalle hieroin poppamiehen Chicken rub mausteseosta. Kanan ihon alle tungin muutamiin kohtiin voita ja mausteseosta. Sinne tänne kanan lihaksiin, rintaan jne. laitoin marinadiruiskulla 5% merisuola liuosta, tämä myös pitää kanan mehevänä ja maustaa sisältä. Kanan siivet sidoin selän taakse ja jalat yhteen.
5% suolaliuos kuulostaa suolaiselta mutta ei ole, sillä aika iso osa nesteestä poistuu grillauksen aikana.

Grillauksen tein briketeillä epäsuoralla grillauksella, lisäten brikettien päälle pari omenapuun palasta antamaan kivan savunmaun.
Lämmön pidin n. 150° ja kuten kuvasta näkyy on grillissä pieni vesiastia johon laitoin kiehuvaa vettä. Tämän tarkoitus on leikata lämpöä ja pitää grillin ilma kosteana.
Loppuvaiheessa grillausta moppasin kanan bbq-soosilla. Kanan grillaukseen meni aikaa n. 1h 15min. Sisälämpötilan ollessa yli 75°
Kanalle pieni lepo, ennen syöntiä.

Voi näkyy ihon alla paakkuina

Pois grillistä, pieni lepo ja syömään..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...