lauantai 10. kesäkuuta 2017

Chicken wings

Siipiä.. Mikä olisi parempaa kuin itse maustettu ja grillatut kanan siivet!
Valmiiksi marinoidut, suolatut ja muuten maustetut siivet kannattaa jättää kauppaan, niissä on niin teollinen ja suoraan sanottuna paska maku ettei niitä voi syödä.

Onneksi kaupasta saa nykyisin maustamattomia siipiä tai sitten omalta lihakauppiaalta voi saada kokonaisia siipiä jossa on nämä kaikki kolme osaa.. Itse hain Juvanmalmin Experfoodilta omat siipeni ja sieltä näitä tulee monesti haettua sesonki aikaan, muuten sitten ostelen kaupasta. Kesällä grillaan ja talvella jos ulkona on liian kylmä grillata, niin sitten uuniin.. Siipiä menee vuodessa n. 35-40kg

Enivei, siivet kulhoon, loraus oliiviöljyä ja pyöräytys jotta mausteet tarttuvat siipiin, sitten pintamausteseos. Tämän tein itse mutta voi käyttää jotain valmista, poppamiehen chicken rub sopii näihin hyvin mutta tulee muistaa, että siinä on runsaasti suolaa.. Eli älä ylimausta jos käytät valmiita mausteita..

Grilliin epäsuoralle tulelle, lämmöt siihen 225° kieppeille n.30-40min kansi kiinni ja sen jälkeen käännetään siivet. Uudelleen sama aika ja kansi kiinni koko ajan.
Briketeillä tai hiilillä grillatessa on tärkeää pitää kansi kiinni! Se estää lämmön pakenemisen, pitää kosteuden sisällä jne..

Wingsien kanssa sopii auradippi hyvin.

½ prk smetanaa
1,5 dl kunnon majoneesia
1 rkl valkoviinietikkaa
Aurajuustoa murusteltuna tai murua.
Paaaallljon mustapippuria myllystä.

Kaikki sekaisin ja annetaan maustua parituntia jääkaapissa ennen käyttöä..


Grillaus epäsuoralla tulella.
Tarvitseeko tähän enään sanoa mitään

Dippi kehiin ja ääntä kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...