lauantai 13. toukokuuta 2017

Kanan nuijia grillissä.

Vaikka ulkona on poikkeuksellisen kylmä vuoden aikaan nähden, ei se grillausta haittaa, grillissä tuotteet pysyvät lämpimänä, olut pysyy ulkona kylmänä ja itse grillaaja voi pukeutua sitten vähän lämpimämmin..

Kanan nuijat ovat mitä mainioimpia syötäviä, näistä kannattaa leikata jänteet sun muut poikki heti nivelen alapuolelta ja käsillä painaa liha luuta pitkin alemmaksi.
Jos haluaa voi luun katkaista veitsellä lyömällä heti nivelen alta jolloin tulee vieläkin kauniimman näköinen tai sitten ottaa nivel osasta nahkan ja muut rippeet pois. Nyt en viitsinyt tehdä kumpaakaan, eivät ehkä ole esteettisesti mitä kauneimpia mutta eivät nämä kovinkaan kauaa grillauksen jälkeen olleetkaan olemassa.

Kansainvälisesti nämä ovat chicken drumstick, jos lihan painaa aivan alas jolloin alaosasta tulee pallomainen ja glaseeraa BBQ-soosilla niin oikea sana näille on chiken lollipops.

No enivei, kanoihin pintamausteet, annetaan maustua jokunen tunti tai yön yli. Grilliin epäsuoralle tulelle ja grillauksen loppuvaiheessa mopataan BBQ-soosilla. Itselläni oli poppamiehen Smokey Apple BBQ-soosia, vaikka se on mieto soosi, on siinä aavistus potkua.
Iso hatun nosto Marko Sukselle, eli mister poppamiehelle hyvästä tuotekehityksesta ja mainioista bbq-sooseista ja mausteista, nyt on kauppojen tuotevalikoimissa vihdoin valinnan varaa, eikä ainaisia pelkältä savulta ja sokerilta maistuvia sooseja.


Jaa, grillausaika, olisikohan ollut yhteensä n. 30-40min. Pallogrillissä kanat pysyvät mehevänä vaikka grillaisi vähän pidempäänkin, lämpömittarilla voi halutessaan tarkastaa, eli sellainen 75-77°C
Jos kanoihin haluaa rapeutta, voi niitä käyttää hetken suoralla lämmöllä.
Ja grillin luukun / kannen turhaa avaamista tulee välttää, grilli jäähtyy ja grillausaika pitenee.
Aina grillataan luukku kiinni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...