sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Backribsit uunissa.

Talvella jos ei huvita lähteä pihalle grillin viereen palelemaan onnistuu ribsit ihan mukavasti uunissakin, savun makua ei niihin tule mutta mureuden saa kyllä helpostikkin.
Ribsien alapinnasta kannattaa repiä kalvo pois, se lähtee suht' helposti työntämällä lihan ja kalvon väliin vaikka teelusikan ja pikkuhiljaa liikuttelee sitä kunnes saa oman sormen väliin ja voi repiä kalvon pois.
Miksi kalvo pois, ihan maustumisen ja syömisen takia, liha on huomattavasti kivempi syödä kun kalvo ei pidä sitä kasassa.

Lihan pintaan hierotaan mausteet, itse käytän omia mausteseoksia. Lihan voi laittaa jääkaappiin maustumaan mutta koska kypsennysaika on pitkä liha kyllä saa makua jo pintamaustamisella.

Ribsit uuniin, lihapuoli ylöspäin 125° 3h
Kolmen tunnin kuluttua liha pois uunista ja folioon lihapuoli alaspäin, folion pohjalle loraus omenamehua, pari nokaretta voita pinnalle ja taitellaan tiivis pussukka ja takaisin uuniin 2h.
Kannattaa varoa ettei luut puhkaise foliota.

Lihat pois uunista, käännetään taas lihapuoli ylöspäin, mopataan bbq-soosi pintaan ja uuniin 225° n. 15-25min tai kunnes bbq-soosi kuivahtaa.. Jos ja kun bbq-soosissa on sokeria, kannattaa varoa ettei ribsit kärähdä uunissa..

Helppoa, mureata ja hyvää.. Ei vedä vertoja savustimessa tehdyille mutta menee hyvin talvella.
Mausteet pintaan.

Folion pohjalle omenamehua ja pinnalle voita.

BBQ-soosin kuivuttua homma olisi pulkassa ja syömään..


sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Luutonta possunkylkeä nahalla.

Lihakauppiaalta löytyi luutonta possunkylkeä nahalla. Mikäs sen parempaa kuin rapea possun kylki, yleensä kaupoissa olevista kyljistä on nahka otettu pois, sääli sillä rapea nahka on parasta mitä voi olla.

Huoneenlämpöiseen nahkaan tehdään terävällä veitsellä nätit viillot siten että vain nahka menee rikki, ei liha tai läski sen alla. Suola ja pippuri hierotaan pintaan molemmille puolille.
Liha uuniin 225° n, 1,5h ja sen jälkeen lämpö tiputetaan 120° ja annetaan olla pari tuntia.

Itse tein samalla possun potkia hernekeittoa varten mutta se onkin toinen tarina.
Suosittelen testaamaan nahallista luutonta kylkeä tai sitten tekemään pelkkää possun nahkaa uunissa.

Ainoa haittapuoli on että uunin saa pestä tämän jälkeen..

Possun etupotkia ja luutonta kylkeä.
Maustettuna menossa uuniin.
Luutonta kylkeä nahalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...