sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Backribsit uunissa.

Talvella jos ei huvita lähteä pihalle grillin viereen palelemaan onnistuu ribsit ihan mukavasti uunissakin, savun makua ei niihin tule mutta mureuden saa kyllä helpostikkin.
Ribsien alapinnasta kannattaa repiä kalvo pois, se lähtee suht' helposti työntämällä lihan ja kalvon väliin vaikka teelusikan ja pikkuhiljaa liikuttelee sitä kunnes saa oman sormen väliin ja voi repiä kalvon pois.
Miksi kalvo pois, ihan maustumisen ja syömisen takia, liha on huomattavasti kivempi syödä kun kalvo ei pidä sitä kasassa.

Lihan pintaan hierotaan mausteet, itse käytän omia mausteseoksia. Lihan voi laittaa jääkaappiin maustumaan mutta koska kypsennysaika on pitkä liha kyllä saa makua jo pintamaustamisella.

Ribsit uuniin, lihapuoli ylöspäin 125° 3h
Kolmen tunnin kuluttua liha pois uunista ja folioon lihapuoli alaspäin, folion pohjalle loraus omenamehua, pari nokaretta voita pinnalle ja taitellaan tiivis pussukka ja takaisin uuniin 2h.
Kannattaa varoa ettei luut puhkaise foliota.

Lihat pois uunista, käännetään taas lihapuoli ylöspäin, mopataan bbq-soosi pintaan ja uuniin 225° n. 15-25min tai kunnes bbq-soosi kuivahtaa.. Jos ja kun bbq-soosissa on sokeria, kannattaa varoa ettei ribsit kärähdä uunissa..

Helppoa, mureata ja hyvää.. Ei vedä vertoja savustimessa tehdyille mutta menee hyvin talvella.
Mausteet pintaan.

Folion pohjalle omenamehua ja pinnalle voita.

BBQ-soosin kuivuttua homma olisi pulkassa ja syömään..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...