sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Portobello hampurilainen

En ole ikinä tajunnut mäkin ja muiden pikaruokaravintoloiden hampurilaisia, mielestäni ne ovat aika mauttomia ja kuivia, vaikkakin tykkään hampurilaisista silloin kun ne ovat tehty kunnolla ja välillä tuleekin käytyä jossain oikeassa ravintolassa hampurilaisella.
Aika vaivattomiahan ne ovat itsekkin tehdä mutta koska sämpylät ei hirveästi maistu yhtään miltään niin grillaillaan sämpylöiden asemasta portobello sieniä.
portobello on herkkusieni, vähän hitaammin kasvanut, isompi ja maukkaampi, toimii loistavasti täytettynä ja paistettuna.

Sienistä kannat pois, sisään hivenen öljyä, suola+pippuri.
Jauhelihapihvit syntyvät käden käänteessä ja tarpeeksi rasvaista naudanjauhelihaa käytettäessä ei tarvita mitään sidosaineita.
Itselläni oli 17% naudanjauhelihaa, maustetaan se suolalla+pippurilla ja painetaan 200g pihviksi.

Sienet ja jauhelihapihvit grilliin, parilalle pekoni-sipuli silppu kypsymään. Pihvit saavat olla suht' rauhassa mutta sienet ja pekoni-sipuli lisuke saattavat helposti palaa. Sienet kypsyvät hitaasti, joten ne kannattaa nakata ensimmäisenä tulille.
Pihveissä menee halutusta kypsyysasteesta riippuen muutama minuutti per puoli. Kun pihvit käännetty lisätään juustot pihvien päälle sulamaan.


Täytettyä possun ulkofilettä.

Kaiken voi täyttää ja kaikkeen sopii pekoni, tällä kertaa jää pekoni pois mutta possun ulkkari sopii loistavasti täytettäväksi.
Possun ulkofileestä leikataan n. 1,5-2 cm paksuja siivuja, nuijitaan ohkaiseksi.
Sisään suola+ pippuri, pilkottuja luumuja, sieniä ja haluamaansa juustoa, itse laitoin vuohenjuustoa ja  punaleimaa. Kääräistään tiukalle rullalle ja sidotaan paistinarulla. Rullat pysyvät varmaan kasassa coktailtikuillakin mutta sidonta hommat ovat mukavampia.
Grillaillaan kypsäksi, jos haluaa voi käyttää paistimittaria ettei mene ylikypsän puolelle.

Suola+Pippuri, luumua, sieniä, vuohenjuustoa.

Lisäksi juustoa.

Sidotaan paistinarulla.

Eikun grilliin

Toimii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...