lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kuivatut banaanit ja kiivit.

Laitetaanpas vähän kokemuksia kasvikuivurista joka tuli hankittua..
Sillä on tullut kuivattua lähinnä kasviksia, kuten zuccini, paprika, fenkoli, herkkusienet, porkkana ym.
No mihin ihmeeseen sitten niitä käytän? Huvikseniko kuivailen, no en toki vaan nämähän ovat mitä mainiointa retkiruokaa. Matkalla jonkin aikaa liotetaan tiiviissä purkissa ja kun tauko tulee, niin ei muuta kuin keittelemään.
Se on syytä muistaa, että kuivattua kasvista / juuresta joutuu keittämään yhtä kauan kuin tuorettakin, eli monessa tuotteessa ryöppäys tai mieluummin höyrystys ennen kuivausta, nopeuttaa lopputulosta.

Halpis kuivuri on toiminut hyvin, monesti kuivaan sillä alun ja laitan tuotteet yöksi ja seuraavaksi päiväksi saunaan kuivumaan.

Monet hedelmät ovat hyviä kuivattuina ja paljon parempia kuin kaupasta ostetut, jotka sisältävät lisättyjä säilöntä-aineita, sokeria ja muuta skeidaa.

Viimeisin kuivaus on banaanit ja kiivit. Mikäli kuivaa vähän raaempia kiivejä, niistä tulee kivan kirpeitä.

Banaania ja kiiviä.

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Smetanalohi, myskikurpitsa-palsternakkapyre.

Mikäpäs sen helpompaa Sunnuntai ruokaa kuin smetanalohi ja jokin pyre.

Myskikurpitsa on suht makea, samoin palsternakka ja alkuun pelkäsin tuleeko näiden yhdistelmästä liiankin makea mutta toisaaltaan smetanalohessa on sitruunaa, joka toimii kivasti vastakohtana, joten ei muuta kuin kokeilemaan.
Palsternakkaa ei kannata ihan hirveästi laittaa, 1 tai kaksi maksimissaan kurpitsaa kohden.

Yksinään syötäväksi pyre on aika makeaa mutta toimii lohen kanssa loistavasti. Palsternakan asemasta voi käyttää kukkakaalia, jolloin makeus pysyy aisoissa.


Smetanalohi:
Lohta.
Smetanaa.
Sitruunaa.
Kermaa.
Suola+Pippuri.

Kuivataan lohi ja puhdistetaan, eli ruodot sun muut pois ja voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Pintaan n. puolet sitruunanmehusta ja suola+pippuri.
Kulhoon smetana, pikku loraus kermaa, sekoitetaan ja lisätään loput sitruunanmehusta, sekoitetaan ja levitetään kalanpäälle.
Uuniin 200° n. 20-25min kalan koosta riippuen.


Myskikurpitsa-palsternakkapyre:
Myskikurpitsa.
Palsternakkaa.
Voi.
Kerma.
Suola + Pippuri

Pesty kurpitsa paloiksi, siemenet pois, hierotaan oliiviöljy pintaan ja uuniin 225° n. 30min ja käännetään kurpitsanpalat puolessa välissä.
Palstenakat kuoritaan, pilkotaan ja keitetään kypsiksi.

Paahtuneista kurpitsanpaloista kaavitaan sisusta kulhoon, lisätään kypsät palsternakan palat, voita, kermaa, suola+pippuri ja ajetaan sileäksi sauvasekoittimella.

lohi menossa uunin

200° n. 20min

Oliiviöljy hierottuna pintaan

 

 


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...