lauantai 21. maaliskuuta 2015

Smetanalohi, myskikurpitsa-palsternakkapyre.

Mikäpäs sen helpompaa Sunnuntai ruokaa kuin smetanalohi ja jokin pyre.

Myskikurpitsa on suht makea, samoin palsternakka ja alkuun pelkäsin tuleeko näiden yhdistelmästä liiankin makea mutta toisaaltaan smetanalohessa on sitruunaa, joka toimii kivasti vastakohtana, joten ei muuta kuin kokeilemaan.
Palsternakkaa ei kannata ihan hirveästi laittaa, 1 tai kaksi maksimissaan kurpitsaa kohden.

Yksinään syötäväksi pyre on aika makeaa mutta toimii lohen kanssa loistavasti. Palsternakan asemasta voi käyttää kukkakaalia, jolloin makeus pysyy aisoissa.


Smetanalohi:
Lohta.
Smetanaa.
Sitruunaa.
Kermaa.
Suola+Pippuri.

Kuivataan lohi ja puhdistetaan, eli ruodot sun muut pois ja voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Pintaan n. puolet sitruunanmehusta ja suola+pippuri.
Kulhoon smetana, pikku loraus kermaa, sekoitetaan ja lisätään loput sitruunanmehusta, sekoitetaan ja levitetään kalanpäälle.
Uuniin 200° n. 20-25min kalan koosta riippuen.


Myskikurpitsa-palsternakkapyre:
Myskikurpitsa.
Palsternakkaa.
Voi.
Kerma.
Suola + Pippuri

Pesty kurpitsa paloiksi, siemenet pois, hierotaan oliiviöljy pintaan ja uuniin 225° n. 30min ja käännetään kurpitsanpalat puolessa välissä.
Palstenakat kuoritaan, pilkotaan ja keitetään kypsiksi.

Paahtuneista kurpitsanpaloista kaavitaan sisusta kulhoon, lisätään kypsät palsternakan palat, voita, kermaa, suola+pippuri ja ajetaan sileäksi sauvasekoittimella.

lohi menossa uunin

200° n. 20min

Oliiviöljy hierottuna pintaan

 

 


 

3 kommenttia:

  1. Kertakaikkiaan hyvän näköstä ja varmasti hyvääkin, nam..

    VastaaPoista
  2. olisko sulla antaa suurinpiirtein määriä paljonko tuota palsternakkaa per yksi myskikurpitsa? Toi näyttää kuvassa ainakinnii hyvältä että kun näistä uuden vuoden pyhistä pääsee pitää tuota kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Palsternakkaa käytin n. 150-200g.
    Molemmat ainekset ovat suht' makeita mutta itse olen todennut tuon suhdemäärän hyväksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...