lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kuivatut banaanit ja kiivit.

Laitetaanpas vähän kokemuksia kasvikuivurista joka tuli hankittua..
Sillä on tullut kuivattua lähinnä kasviksia, kuten zuccini, paprika, fenkoli, herkkusienet, porkkana ym.
No mihin ihmeeseen sitten niitä käytän? Huvikseniko kuivailen, no en toki vaan nämähän ovat mitä mainiointa retkiruokaa. Matkalla jonkin aikaa liotetaan tiiviissä purkissa ja kun tauko tulee, niin ei muuta kuin keittelemään.
Se on syytä muistaa, että kuivattua kasvista / juuresta joutuu keittämään yhtä kauan kuin tuorettakin, eli monessa tuotteessa ryöppäys tai mieluummin höyrystys ennen kuivausta, nopeuttaa lopputulosta.

Halpis kuivuri on toiminut hyvin, monesti kuivaan sillä alun ja laitan tuotteet yöksi ja seuraavaksi päiväksi saunaan kuivumaan.

Monet hedelmät ovat hyviä kuivattuina ja paljon parempia kuin kaupasta ostetut, jotka sisältävät lisättyjä säilöntä-aineita, sokeria ja muuta skeidaa.

Viimeisin kuivaus on banaanit ja kiivit. Mikäli kuivaa vähän raaempia kiivejä, niistä tulee kivan kirpeitä.

Banaania ja kiiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...