lauantai 17. tammikuuta 2015

Pulled Pork

Pulled Pork, eli ylikypsää, revittyä possua. Lohturoukaa parhaillaan, sopii ihan mihin vain. Valmistaminen on helppoa, vaikkakin hidasta mutta lopputulos loistava.
En ymmärrä miksi toiset ostavat kaupasta ns. Pulled Porkia, joka on esikypsytettyä ja teollisesti prosessoitua ja hehkuttavat vieläpä sitä, ensinnäkin se maistuu ihan paskalle, varsinkin verrattuna itse tehtyyn ja se on ryyditetty lisä-aineilla, aromivahventeilla jne. Aina kun käytetään aromivahventeita se on merkki siitä että itse tuote on niin huonolaatuinen että sitä täytyy keinolla tai toisella parantaa. No ehkä he eivät tiedä paremmasta, ei kerrota heille syököön teollista skeidaa sitten.

No mitä tähän sitten tulee? Ei muuta kuin possua ja mausteet.

Tämän voi tehdä niskasta, uunilihasta (joku pätkä kintusta), potkasta, ihan mistä vaan rasvaisesta pitkään kypsytystä vaativasta osasta tai vaikka kanasta, vaikkaan se ei ole rasvainen ja lopputulos vaatii soosin kaveriksi, muuten on ylikuiva.

No tähän nyt sitten tulee possun uunilihaa.. Mikä on otettu pari tuntia sitten pöydälle lämpenemään..
Leikkaa kamaraan 20-30mm välein viillot läskiin asti, kuivataan lihan pinta, sekä hierotaan pintaan suola + pippuri.
Läski voideltuun uunivuokaan ja eikun uuniin 150° 4-5h, itse taisin pitää tätä settiä 4h. Kannattaa kääntää n. puolessa välissä kypsennennystä.

Annetaan tovi jäähtyä ja vetäytyä folion alla, revitään suikaleiksi, lisätään haluamat mausteet ja rasva vuoan pohjalta. 
Niin, joo, eli otetaan toki irti kamara, johon leikattiin viillot ja nautitaan heti. Parasta possussa. :) laitetaan myöhemmin craklinssien ohje..

Mitä pienemmällä lämmöllä ja kauemmin tehdään, sen parempaa.. Jos vain aikaa riittää, niin teen yleensä 120°
Mikäli lihassa on luu mukana, niin tarvitaan pidempi kypsytys aika, jotta liha kypsyy tarpeeksi myös luun vierestä.

Toiset tykkäävät käyttää sooseja tämän kanssa mutta itse tykkään enemmän kuivasta..

Ne kaupan pulled lisäaine porkit kannattaa jättää sinne kauppaan, ne maistuvat pahalle, ovat ryyditettyjä lisäaineilla ja voiko tämän helpompaa ollakkaan? Kunnon Slow foodia..

Possun uunilihaa uunissa 150° n. 4h

Levännyt liha revitään, maustetaan ja nautitaan ihan minkä kanssa haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...