sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Broilerinkoipea ja salaattia.

Kaupasta tarttui mukaan maustamattomia broilerinkoipia, joten niitä mukaan..
Arkisin kun ei tule iltapalaa tms. syötyä, niin viikonloppuisin on kiva syödä jotain myöhään samalla kun töllöttää televisiota.
Koivet voisi toki marinoida mutta viimeaikoina olen tykännyt tehdä oman mausteseoksen joka hierotaan kanaan, jolloin uunissa mausteista tulee todella rapsakkaa.

Päivällä maustoin koivet kulhossa oliiviöljyllä, punaviinietikalla ja omalla mausteseoksella, nahan ja koiven lihan väliin työnnetään sormella mausteita, jolloin lihakin maustuu paremmin.
Illalla kintut huoneenlämpöön n. 1 - 1½ h ja eikun pellille ja uuniin 175° n. 1h

Koipien nilkan kohdalta leikataan veitsellä nahat ja jänteet poikki, niin luu tulee kivasti esiin, eikä kana jää pingoittuneen ja repaleisen näköiseksi.

Lisukkeeksi salaattia, sekä salaatinkastiketta joka on tehty oliiviöljystä, tuoreesta basilicasta, limenmehusta ja vähän (ruusu)suolaa ja pippuria mausteeksi.


Smetanalohi, uunikasviksilla.

Pussilohta mitäpä muutakaan, toiset kritisoivat juurikin tätä pussissa olevaa kasvatettua lohta mutta itse olen vähän erimieltä, siis onhan se sääli että joudumme ostamaan kasvatettua lohta mutta ainakin tämä pussissa oleva on kestävää kantaa, toisin kuin merilohi, joten ostetaan lohi pussissa ja säästetään häviämässä olevia kalakantoja.


Smetanalohi.
1kpl Kirjolohifilee.
2prk Smetanaa.
Loraus Kermaa. (n. 1dl)
1rk Tuoretta tilliä.
½ Sitruunaa.
Suolaa & pippuria.

Lohifile pyyhkäistään kuivaksi paperilla, nypitään ruodot pois ja leikataan ylimääräiset rasvat mahan alareunasta pois.
Filee voideltuun vuokaan, pinnalle suolaa, pippuria, silputtua tuoretta tilliä, sekä puristetaan sitruunaa päälle.
Smetanat ja loraus kermaa sekoitetaan hyvin ja levitetään lohen päälle.

Uuniin 200° n. 25min, tämä riitää hyvin n. 1kg fisulle. Uunista ulos ja annetaan levätä hetken.


Uunikasvikset.
Sipulia.
Valkosipulia.
paprikaa.
Fenkolia.
Palsternakkaa.
Lanttua.
Porkkanaa.
Kukkakaalia.

Kaikki ainakset pilkotaan, maustetaan oliiviöljyllä ja haluamillaan mausteilla.
Uuniin 225° n. 40min, sekoitellaan vähän puolessa välissä ja lisätään jokunen nokare voita.

Täytyy sanoa että tulipahan otettua rumia kuvia.. Ei ihan heti uskoisi että on otettu järkkärllä.. :)

Fileen päälle, suola&pippuri, tilli, sitruuna ja smetana-kermaseos ja uuniin.


Kasvikset uunissa n. 40min.


Annos ruma kuin mikä mutta maukas ja kala mehukas.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...