sunnuntai 17. elokuuta 2014

Uunimakkaraa, tomaattia ja höyrystettyjä kasviksia.

Pitkästä aikaa tuli tehtyä uunimakkaraa. Varsinkin nyt kun HK:n blå:lle on löytynyt huomattavasti parempi vaihtoehto, eli Snelmannin lenkkimakkara, ainakin tässä Snelmannin tuotteessa on paljon vähemmän E-aineita ja enemmän lihaa, sekä kaiken kukkuraksi on makukin parempi, eikä tuotteessa ole käytetty GM-rehulla ruokittuja elukoita.

No mutta mitä sitten tarvitaan?
Tällä kertaa en tehnytkään sitä aivan perinteistä uunimakkaraa, jossa on makkaraa, viiltoihin laitettu tomaattia ja juustoa. Ainakin omaan makuun tämä oli parempi mutta jokaisella lieneen omat mielipiteet..

Näiden lisäkkeeksi vähän höyrystettyjä kasviksia. Höyrystämisellä jää rehuihin vielä ravinteitakin tallelle, toisin kuin keittämällä, jolloin suurin osa niistä liukenee keitinveteen, samoin maku ja suutuntuma on parempia.

Rehujen päälle voita ja vähän vinaigretteä

Uunimakkarat:
Snelmannin lenkkimakkaraa.
Tomaattipyrettä.
Juustoraastetta.

No tähän tuskin täytyy muuta kertoa, kuin paistolämpö ja aika. Eli 200° n. 25min taikka kunnes kiva väri juustossa.

Höyrystetyt kasvikset:
Porkkanaa.
Kyssäkaalia.
Paprikaa.
Zuccinia.
Sipulia.
Valkosipulia.

Rehut paloiksi, sipuli sekä valkosipuli paloina sinne tänne rehujen joukkoon antamaan makua.
Höyrystysaika riippuen paloista ja halutusta kypsymisasteesta mutta pisimpään kypsyvä alimmaksi jne.
Aika noille paloille n. 27min

Tomaatit:
Tomskut puoliksi, päälle suolaa, pippuria, oreganoa ja hyvää juustoraastetta.

vinaigrette:
Sitruuna.
Oliiviöljy.
Basilica.
Pippuri.
Suola.

Vähän parempi, maukkaampi ja lisä-aineettomampi vaihtoehto HK:n lenkille.

Tomaatteihin suola, pippuri ja oregano.

Juustoraastetta päälle.

Uuniin. N. 25-27min

Rehut kypsymisjärjestykseen.

VOIta ja vinaigretteä päälle..

2 kommenttia:

  1. Fail 1/5 pojoa.
    "Resepteistäni et löydä lisä-aineita, keinotekoisia aineita.."

    "Ainekset, Snellman Kunnon Lenkkimakkara: Porsaanliha (66%) (alkuperämaa Suomi), vesi, suomalainen naudanliha (11%) (alkuperämaa Suomi), perunajauho, merisuola (1,7%), glukoosi, sokeri, mausteet (musta- ja valkopippuri, sipuli, paprika), aromit (inkivääri, chili, muskottipähkinä), hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250)."

    hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250).
    hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250).
    hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250).
    hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250).
    hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250).

    -Tapani

    VastaaPoista
  2. No mut hei,kiva että joku muukin lisäkseni on lukenut tuoteselosteen. :)

    Jos vielä luet toistamiseen alkulauseen joissa puhun ko. makkaroiden lisä-aineista.

    Valitettavasti omatekoisesta makkarasta on vaikea tehdä uunimakkaraa, mm. makkaran rakenteen ja valmistuksen takia, joten välillä joutuu joustamaan pakosta.


    Mutta hauskaa että on tarkkasilmäinen blogilukija. Toivottavasti jatkat lukemista ja testaat näitä ruokia, vaikkakin joskus joudutaan oikaisemaan mutta ei silti mennä samalle tasolle kuin marinoidut lihat, valmisruoat, pakasteateriat, mikroruoat, vaan yritetää tehdä sitä oikeata ruokaa oikeista aineksista.

    p.s hapettumisenestoaineesi ovat hapettuneet ja toistavat itseänsä.. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...