sunnuntai 17. elokuuta 2014

Jauhelihapiiras.

Kaupassa heräteostoksia tehdessä ja miettiessä mitä sitä söisi, tulin katselleeksi lihapiirakoita, ah näitä entisaikojen herkkuja joita tuli syötyä ollessaan perinteisellä valtion suosittelemalla ruokavaliolla, välillä olen niitä himoinnut ja välillä niihin sortunutkin.
Ne ovat varmaan terveellisiä, sillä THL ei niitä ole kieltänyt. No mutta joka tapauksessa niitä hetken harkitsin ja mieleen tuli se pettymyksen maku minkä huomaa kun haukkaa ensimmäisen palan.. "Mitä lihapiirakka mutta ei lihaa, taikinaa vaan" joten jätin ne ostamatta.. Muistin että pakkasesta löytyy (lähes aina) jauhelihakastiketta ja kuiva-aine kaapista mantelijauhetta, sekä kananmunia on aina. Joten juusto mukaan ja himaan tekemään omaa jauhelihapiirasta.
Ainesosia en edes mitannut, vaan tein mututuntumalla, joten et tästäkään löydä mitään kunnon määriä. :)
Jauhelihasoosi saisi olla suht' jämäkkää, eli voit valuttaa siitä vähän nestettä pois tai käyttää vaikka pelkästään paistettua jauhelihaa..

Jauhelihapiiras.

Taikina. 

2kpl munia.
n. ½dl parta-äijää. (turkkilaista yogurttia)
3kourallista mantelijauhetta.
2 kourallista Juustoraastetta.
suolaa.
Leivinjauhetta.

Munat ja parta-äijä sekoitetaan keskenään. Mantelijauhe, suola ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään. Lopuksi kaikki sekoitetaan keskenään ja lisätään juustoraaste.
Taikina saisi jäädä suht jämäkäksi, eli jos on liian kosteata, niin lisää mantelijauhetta.

Taikina painellaan ensin vuokien reunoille märillä käsillä, sitten pohjalle. Sen jälkeen jauhelihasoosi ja kansi samasta taikinasta.

Uuniin alatasolle 225° n. 15-18min.

Vuokia en voidellut ollenkaan, ideana oli syödä nämä lusikalla vuoasta. jos haluat syödä nämä ilman vuokaa niin voitele tai mieluummin käytä silikoni vuokaa, josta helppo painaa irti.

Valmiit jauhelihapiiraat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...