sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Smetanalohi, uunikasviksilla.

Pussilohta mitäpä muutakaan, toiset kritisoivat juurikin tätä pussissa olevaa kasvatettua lohta mutta itse olen vähän erimieltä, siis onhan se sääli että joudumme ostamaan kasvatettua lohta mutta ainakin tämä pussissa oleva on kestävää kantaa, toisin kuin merilohi, joten ostetaan lohi pussissa ja säästetään häviämässä olevia kalakantoja.


Smetanalohi.
1kpl Kirjolohifilee.
2prk Smetanaa.
Loraus Kermaa. (n. 1dl)
1rk Tuoretta tilliä.
½ Sitruunaa.
Suolaa & pippuria.

Lohifile pyyhkäistään kuivaksi paperilla, nypitään ruodot pois ja leikataan ylimääräiset rasvat mahan alareunasta pois.
Filee voideltuun vuokaan, pinnalle suolaa, pippuria, silputtua tuoretta tilliä, sekä puristetaan sitruunaa päälle.
Smetanat ja loraus kermaa sekoitetaan hyvin ja levitetään lohen päälle.

Uuniin 200° n. 25min, tämä riitää hyvin n. 1kg fisulle. Uunista ulos ja annetaan levätä hetken.


Uunikasvikset.
Sipulia.
Valkosipulia.
paprikaa.
Fenkolia.
Palsternakkaa.
Lanttua.
Porkkanaa.
Kukkakaalia.

Kaikki ainakset pilkotaan, maustetaan oliiviöljyllä ja haluamillaan mausteilla.
Uuniin 225° n. 40min, sekoitellaan vähän puolessa välissä ja lisätään jokunen nokare voita.

Täytyy sanoa että tulipahan otettua rumia kuvia.. Ei ihan heti uskoisi että on otettu järkkärllä.. :)

Fileen päälle, suola&pippuri, tilli, sitruuna ja smetana-kermaseos ja uuniin.


Kasvikset uunissa n. 40min.


Annos ruma kuin mikä mutta maukas ja kala mehukas.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...