sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Broilerinkoipea ja salaattia.

Kaupasta tarttui mukaan maustamattomia broilerinkoipia, joten niitä mukaan..
Arkisin kun ei tule iltapalaa tms. syötyä, niin viikonloppuisin on kiva syödä jotain myöhään samalla kun töllöttää televisiota.
Koivet voisi toki marinoida mutta viimeaikoina olen tykännyt tehdä oman mausteseoksen joka hierotaan kanaan, jolloin uunissa mausteista tulee todella rapsakkaa.

Päivällä maustoin koivet kulhossa oliiviöljyllä, punaviinietikalla ja omalla mausteseoksella, nahan ja koiven lihan väliin työnnetään sormella mausteita, jolloin lihakin maustuu paremmin.
Illalla kintut huoneenlämpöön n. 1 - 1½ h ja eikun pellille ja uuniin 175° n. 1h

Koipien nilkan kohdalta leikataan veitsellä nahat ja jänteet poikki, niin luu tulee kivasti esiin, eikä kana jää pingoittuneen ja repaleisen näköiseksi.

Lisukkeeksi salaattia, sekä salaatinkastiketta joka on tehty oliiviöljystä, tuoreesta basilicasta, limenmehusta ja vähän (ruusu)suolaa ja pippuria mausteeksi.


1 kommentti:

  1. Täällä on tosi herkullisia ruokia. Kuule jäbä laita tänne blogiin useammin kuvia ja ohjeita ;)
    Hyvää kevättä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...