sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kinkkupiirakka.

Joulun jälkeen syömättä jäänyt kinkku täytyy tavalla tai toisella käyttää, joten jatketaan tätä piirakka linjaa.
Pohja on sama kuin edellisessäkin piirakassa, nopea ja helppo tehdä joten käytetään samaa pohjaa, vähän isomman taikinan olisi saanut tehdä, sillä tämä vuoka johon tein piirakan oli aavistuksen isompi.

Pohja:

3dl mantelijauhoja
1 kananmuna
120g voita
1tl psylliumia
Ripaus suolaa

Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja nypitään voin kanssa sekaisin, lisätään kananmuna ja sekoitetaan hyvin.
Taikina painellaan uunivuokaan ja reunoille, laitetaan jääkappiiin jämähtämään n. 30-45min
Pohja esipaistetaan 225° n. 7-10min
Mikäli taikina on hankala levittää, sen voi laittaa hetkeksi jääkaappiin jämähtämään ja sen jälkeen painella vuokaan, käsiin voi kaataa tilkan oliiviöljyä, jolloin taikina ei jää kiinni käsiin.

Täyte:
Joulukinkun jämät.
Paprikaa
Sipulia.
2dl kuohukermaa.
3kpl kananmunia
200g Punaleima raastetta.
1/2pkt Aurajuustoa.
150g Koskenlaskijaa.
Mustapippuria

Itse käytin kuivasipulia joka liotetaan vedessä mutta voi toki käyttää tuorettakin, eli se ensin pilkotaan ja freesataan pannulla.
Munat ja kerma sekoitetaan, lisätään pilkottu paprika ja kinkku, sekä juustot murusteltuna.
Maustetaan pippurilla ja tarvittaessa suolalla (aurasta ja kinkusta tulee aikalailla suolaa)
Uuniin 200° 25-30min. Annetaan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään, voi nypitään joukkoon.

Ainekset sekoitetaan keskenään.

Kipataan esipaistetulle pohjalle.

Uunissa 200° 25-30min

Annetaan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

lauantai 28. joulukuuta 2013

Kolmen juuston piirakka.

Juustopiirakka on nopea ja maukas suolainen tarjottava, niin illan istujaisiin kuin muuten vaan popsittavaksi, aikaakaan tämän väsäämiseen ei kauaa mene ja variaatioita voi tehdä loputtomasti, joukkoon voi laittaa kinkkua, paprikaa jne.. mitä nyt mieleen juolahtaakaan.
Tämä kuten monet muutkin rasvaiset ja vähähiilariset sopivat normaalin ruokavalion kannattajille mainiosti, monesti nämä maituvatkin niille parimmin kun normaalit evästykset, johtuen juurikin rasvaisuudesta. Rasvahan on se mikä sitä makua antaa.
Täytteessä kanattaa käyttää vahvoja juustoja, vähän oman maun mukaan, sen takia en erittele mitä juustoja käytin tähän.
Osan kermasta voi halutessaa korvata maidolla.

Pohja:

3dl Mantelijauhoja
kananmuna
n. 120g voita
1tl psylliumia
Ripaus suolaa

Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja nypitään voin kanssa sekaisin, lisätään kananmuna ja painellaan uunivuokaan, sekä vuan reunoille, laitetaan jääkaappiin n. 30-45min jämähtämään.
tökitään pohjaan haarukalla vähän reikiä ja paistetaan 225° n. 10min.

Täyte: 

n. 300g haluamiansa juustoraasteita, esim. aura, mustaleima, punaleima, brie, gouda, parmesaani.
3dl Kuohukermaa.
3 kananmunaa.
pippuria myllystä ja ripaus suolaa, riippuen juustojen suolaisuudesta.

Kananmunat, kerma ja juustoraasteet sekoitetaan keskenään ja kipataan esikypsytetyn pohjan päälle.
Uuniin 200° n. 25-30min.

pohja jäähdytetään jääkaapissa n. 30-45min ja esipaistetaan 225° n. 10m

Paistetaan uunissa 200° n. 25-30min.

Annetaan hetki jäähtyä ja nautitaan.


perjantai 27. joulukuuta 2013

Kirjoittelu ei ole loppunut, vaan se jatkukoon..

Blogiin ja karppaus.info foorumille kirjoittelussa on tullut pidettyä vähän taukoa, jaa miksikö?
Osin siksi että työt ja töissä olevat työmäärät ovat alkaneet häiritsemään arvokasta vapaa-aikaani uhkaavasti, ratkaisuja olisi muutamia. Joko vaihdan duunia, koitan tehdä ja saada aikaiseksi enemmän töissä tai sitten vaan yksin kertaisesti otan sen vapaa-ajan mikä minulle kuuluukin, eli lopetan klo 16.
Osin tuleva muutto on haitannut kirjoittelua ja tulee haittaamaankin sillä internet palveluntarjoajana on elisa ja he ilmoittivat äsken että netin aukaisu siirtyy 1kk.. Hienoa :(
Kokkailuja on tullut tehtyä, osan olen kuvaillut mutta en vaan ole saanut aikaiseksi / ehtinyt laittamaan tänne taikka foorumille.

Vaikkakin olen sosiaalistamediaa vastaan otin twitterin käyttöön, laittelen sitten sinne (ehkä) tipattomaan tammikuuhun, kokkailuihin ja superfoodseihin kuuluvaa päivitystä, tai sitten en..

Hiiliteräspannukin on aivan loistavassa iskussa mutta ei saa aikaiseksi laittaa kuvia tänne..
No, 30.12-13 katkeaa netti, alkaa muutto ja uusi netti sitten (ehkä) aukeaakin helmikuun alussa.. Joten jos 4g tai 3g toimii uudessa asuin paikassa, niin paivittelen sieltä tai pyrin ainakin ottamaan twitterin käyttöön päivittääkseni superfoodseihin tai safkaan liittyviä juttuja..

Tipattoman tammikuun aloitin viikko sitten mutta jouluaattona lasi punkkua vei mennessään muutamaksi päiväksi, joten taas saatana aloitetaan alusta..

Jäbä Twitterissä
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...