sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Siemennäkkäri.

Joskus bongasin hiidenuhman sivuilta siemennäkkärin ohjeen, päätin kokeilla sitä ja sen jälkeen se onkin kuulunut vakiona jäbän kokkailuihin, ohjeesta tulee kaksi pellillistä ja meikäläisellä ne kestää tasan viikon.
Alkuperäinen resepti täällä, reseptiä olen muokannut enemmän omaan makuuni.. Reseptiin on helppo lisätä superfoodseja tarvittaessa.. Mutta esim lucumaa käytettäessä huomasin että näkkäri palaa helposti.
Ainekset vetelen mututuntumalla mutta tätä ohjetta varten punnitsin ne tai ainakin osan.. :)

Ohje on tehty kiertoilmauunille mutta varmaankin onnistuu myös tavallisella uunilla pienemmällä lämpötilalla ja uuninluukku vähän raollaan, peltien paikkaa kannattaa vaan vaihtaa useammin..




Ainekset:

160g Mantelijauhetta.
60g seesaminsiemeniä.
60g pellavansiemeniä.
80g auringonkukansiemeniä.
80g kurpitsansiemeniä.
1,5 kourallista fibrexiä eli n. 0.75dl
0.5dl hampunsiemeniä.
oliiviöljyä loraus, eli noin 0.25dl
kookosöljyä n. 0.5dl
0.5dl macaa
1tl ruususuolaa
mustapippuria sopivasti, eli paljon.
2-3rkl fiberhuskia.
7dl vettä.

Kaikki kuivat ainekset sekoitetaan hyvin keskenään, lisätään vesi ja öljyt, sekoitetaan ja annetaan tekeytyä n. 10min.
Jämähtänyt taikina jaetaan kahteen osaan ja levitetään pellille leivinpaperin päälle, kostutetulla taikinalastalla on helppo levittää taikka kostutetuilla käsillä taputtelemalla.
Paistetaan 10min kiertoilmalla 150°, jonka jälkeen jaetaan pizzahyrrällä tai taikinalastalla näkkärit haluamansa kokoisiksi paloiksi.

Paistetaan n.60min kiertoilmalla 150° puolessa välissä vaihdetaan peltien paikkoja keskenään..
Aika on suuntaa antava ja ehkä kannattaa vähän vahtia paistamisen loppuvaiheessa ja tarvittaessa pienentää lämpöä.


Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään.


Jaettu taikina levitetään uunipellille.


Taikina jaetaan pizzahyrrällä tai leivontalastalla.


Säilyy niin paperipussissa, kuin huoneen lämmössä näinkin..

lauantai 11. toukokuuta 2013

Täytetyt herkkusienet.

Lisää Grillailuja, eli tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä, kiedottuna tupla pekoniin..

Herkkusienet voi täyttää myös aurajuustolla, vuohenjuustolla tai muilla juustoilla, vain mielikuvitus on rajana, pekonin sijasta voi käyttää parmakinkkua, tavallista kinkkua ynm..

Tuorejuustona käytän normaalia maustamatonta philadelphia tuorejuustoa, siinä ei ole lisä-aineita, eikä muutenkaan paljoa teollista skeidaa, kuten monessa maustetussa tai kevyt-tuorejuustossa on.

Mikään ei  estä itse maustamasta tuorejuustoa, pippurilla ja yrteillä, kuten itse maustoin sieniin käytettävän tuorejuuston.

Pekonina käytän vain atrian pekonia, se on valmistettu suomessa, siinä ei ole kovin paljoa lisä-aineita tai vettä, HK:n tuotteita en käytä (paitsi kariniemen rintafileitä ), boikotoin rypsi possua, rypsiöljyn syöminen ei kuulu porsaalle, sen lihasta tulee rasvatonta, mautonta, rakenne on paska ja siinä on omega 3 ja 6 rasvahappojen suhde väärä.
Poutun tuotteita en käytä, koska ne maistuvat pahalle, niissä on älytön määrä lisä-aineita, aromeja ynm.. Ja liha ei ole kotimaista.



Herkkusieniä (kotimaisia)
Tuorejuustoa. (philadelphia)
Pekonia (atria)

Sieniä ei ikinä saa pestä, jos on multaa niin pyyhkäise pullasudilla veks.
Taita kanta irti sormella, täytä tuorejuustolla ja kääri kahteen eri pekoniin, siten että pekoni peittää kokonaan sienen pinnat.

Sienet esikuumennettuun grilliin, siten että se pinta alaspäin josta sienet täytettiin, jolloin juusto ei ehdi kunnolla sulamaan ja näin ollen valumaan pois, grillistä kansi kiinni, paistellaan grillistä riippuen n. 5min ja käännetään.. Paistetaan toinen mokoma 5min..

Pekoni kääritään siten että se peittää sienen kaikki pinnat.


Grillataan ensin siltäpuolelta, josta sieni on täytetty..

Täytettyjä herkkusieniä, grillikylkeä, parsaa voisulalla ja foliossa kypsytettyä tomaattia.

Ribsit

Mikä kuuluisi Suomen kesään paremmin kuin grillaus ja grillaukseen kuuluu ehdottomasti ribsit..
Nyt muutamana kesänä olen koittanut löytää sen parhaan tavan tehdä ribsit grillissä ja nyt vihdoin löysin sen oikean tavan.

Omasta mielestäni tämä tapa täytyy jakaa muillekkin, eikä pitää vain omana tietonaan, vaikkakin voihan olla etteivät näin tehdyt mureat ja maukkaat ribsit, joissa pinta on rapea mutta sisältö mehukas maistukkaan kaikille, vaan toiset haluavat sitkeitä ja palaneita ribsejä.. no oma on valinta mutta kannattaa koittaa.

Kannattaa valita maustamaton ja paksu grillikylki, esim. Snellmannilta löytyy sellaisia 900g grillikylki kötkylöitä, mitä paksumpi ja rasvaisempi, niin sen mureampi ja maukkaampi lopputulos.

Huoneen lämpöiseen grillikyljen pintaan tehdään muutamia viiltoja, vain sen verran syviä että lihan pinnalla oleva kalvo katkeaa ja näin estää ettei kalvo kutista lihaa kasaan kypsennettäessä.

Kylki laitetaan kattilaan, lisätään kylmää vettä sen verran että lihapeittyy ja laitetaan liedelle, lieden tehoja ei laiteta aivan täysille, vaan n. ⅔ teholle, kansi päälle ja annetaan veden lämmitä.
Kun vesi alkaa olemaan kiehumispisteessä, lisätään reilusti suolaa, valkosipulin kynsiä, haluamiaan mausteita, mausteita kannattaa laittaa aika reilusti..

Lihan annetaan hautua n. 2h siten että vesi juuri ja juuri kiehuu, otetaan kattila liedeltä ja lihan annetaan jäähtyä keitinliemessä..
Lihan jäähdyttyä, otetaan liha pois, mausteita vähän päälle ja kiedotaan tiukkaan elmukelmuun ja annetaan olla jääkaapissa yön yli..
Liemen voi halutessaan keittää kasaan, tarvittaessa pakastaa vaikka jääpala muotteihin ja käyttää kastikepohjana myöhemmin..

Seuraavana päivänä liha leikataan luiden väleistä, annetaan vähän lämmetä pöydällä ja grillataan.. On makuasia haluaako käyttää esim bbq soosia tms..


Keitety ja jääkaapissa yön yli maustunut liha leikataan luiden väleistä.

Ei kun grillataan ja nautitaan..



sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mini grillausta..

Viime kesänä ostin Barbecook pöytägrillin, se asetetaan pöydälle ja siinä hiilet / briketit ovat suht' lähellä paistoritilää ja siinä onkin jutun juoni, eli leikataan ohkaisia paloja eri lihoja, jolloin ne kypsyvät nopeasti, jokainen syöjä voi itse laittaa grilliin haluamaansa lihaa ja grillata kypsyysasteen haluamakseen.. Itse esimerkiksi grillaan naudan vain toiselta puolelta.
Grillissä toimii ohkaiseksi viipaloidut rehut ynm.. Vain mielikuvitus on rajana..

Possun ja naudan lihan leikkasin ohkaiseksi, pyörittelin oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa.. Kyytipojaksi raikasta salaattia.



Naudan ulkofilettä.

Possun ulkofilettä.

Mini grillausta.


lauantai 4. toukokuuta 2013

The Jauhelihapizza.

Idioottimainen mainoskin sen kertoo, eli pitsa perjantai.. Mainoksessa kaikilla on helvetin hauskaa kun mutustelevat pakastepitsoja.. No tuskin moisesta skeidasta kovin onnelliseksi tulee.. En tiedä, en viitsi edes maistaa..
Nyt kyseessä ei kuitenkaan ole mikään teollisesti valmistettu, tuonti raaka-aineilla ja lisä-aineilla ryyditetty pakastelätty, vaan vähähiiilarinen, lisä-aineeton ja nopea jauhelihapizza..
Pohjassa ei ole käytetty jauhoja tms.. Vaan pohja koostuu kananmunista ja tuorejuustosta, pohja on monikäyttöinen ja voi käyttää vaikka makeisiin jälkkäreihin käyttämällä makeutusainetta..



Pohja:
4 kpl kananmunia.
100 g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
1tl leivinjauhetta.
Aavistus suolaa.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset kulhoihin, vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja leivinjauhe keltuaisiin sekä ripaus suolaa. Sekoita varovasti nostelemalla valkuaisvaahto, keltuiasseokseen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 150° n. 15min.



Täytteet:
Sika-nauta jauhelihaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Paprikaa.
Aurajuustoa.
Tomaattipyrettä.
Juustoraastetta.
Kirsikka tomaatteja.



Jauhelihat paistetaan muutamassa erässä, jossain erässä freesataan pilkotut sipulit. Maustetaan.
Jäähtyneen pohjanpäälle levitetään tomaattipyre, lisätään jauheliha, murustellaan aurajuusto pinnalle ja lisätään pilkotut paprikat.
Lisätään juustoraaste ja paistetaan uunin ylätasolla 225° n. 15-20min.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...