sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pähkinäinen kanawokki

Kiinalaisessa tulee aina välillä käytyä lounaalla ja hyväähän se on, siitä ei pääse mihinkään, vaikkakin sapuskat on ryyditetty melkoisella määrällä natriumglutamaattia..
Ehkä kuitenkin kotona tuoreista-aineksista tehty wokki vie voiton noiden kinuskien pöperöistä, vähän kärsivällisyyttä, terävä veitsi, hyvät ainekset ja hyvä wokkipannu niin sillä päästään pitkälle...

Cashewpähkinöitä.
Parsakaalia.
Paprikaa.
Porkkanaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Kaalia.
Zucciinia.
Broilerin rintafilettä.

Paistamiseen kookos- ja seesamiöljyä

Parsakaali paloitellaan ja esikeitetään melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, keittämisen jälkeen huuhdellään jääkylmällä vedellä jotta kypsyminen lakkaa ja saadaan vihreä väri pysymään paremmin.
Kaali pilkotaan suht' isoiksi paloiksi ja esikypsytetään samoin kuin brokkoli.
Rehut sipulia lukuun ottamatta pilkotaan tikuiksi, sipuli pilkotaan suht' isoksi paloiksi.

Pähkinät paahdetaan kuivalla pannulla ja otetaan jäähtymään.
Kuumalle pannulle laitetaan reilusti kookos- ja seesämiöljy sekä mausteet, paloitellut broilerin rintafileet, sekä sipulit. Annetaan hetki paistua ja lisäillään muut ainekset kypsymisjärjestyksessä, eli porkkana, paprika, kaali, brokkoli, zuccini, sekä viimeisenä pähkinät. Kasvisten ei tarvitse kypsyä kauheasti, vaan saavat jäädä napakoiksi.







lauantai 6. huhtikuuta 2013

Juustoinen kaalilaatikko.

Kaalilaatikko on hyvä ja helppo ruoka mutta valokuvien kannalta erittäin huono, eli suoraan sanottuna mitään sanomaton, väritön ja näyttää rumalta.. Mutta yritetään silti.
Juustoraaste sopi kaalilaatikkoon loistavasti ja tulee jatkossakin kuulumaan tämän jäbän kaalilaatikkoon.


Ainekset:
Kaalia.
Sika-nauta jauhelihaa.
Porkkanaa.
Sipulia.
Valkosipulia.

Juustoraastetta.
Kermaa.
Voita.

Kaali pilkotaan ja keitetään kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Pilkotut sipulit freesataan, jauhelihat paistetaan ja jossain paistoerässä freesataan raastetut porkkanat ja lisätään voideltuun uunivuokaan, maustetaan. Lisätään muutama kourallinen juustoraastetta, loraus kermaa, sekoitetaan hyvin. Pinnalle muutamat nokareet voita.
Uuniin 225º 30-45min.



Ainekset sekoitetaan voidellussa vuoassa.


Pinnalle muutama voi nokare.



Uunissa 225º n. 30-45min. 




maanantai 1. huhtikuuta 2013

Nakkisämpylät..

Vaikkakaan sämpylöitä taikka leipää yleensäkkään ei ole pahemmin kaivannut sen jälkeen kun vähähiilarisenruokavalion aloitti, niin toisinaan on ihan mukava jotain pikkusuolaista taikka leivän tapaista syödäkkin taikka tarjota vieraille..
Mantelileipä pohjaan on helppo väsäillä nakkisämpylöitä, maistuvat niin itselle kuin muillekkin, taikinaa on helppo muokata haluamakseen, esim. lisäämällä aurajuustoa, kinkkua, tomaattia ynm..


Mantelileipä.

3 Kananmunaa.
3 rkl (kukkurallista)Turkkilaista yogurttia.
Mantelijauhetta.
Seesaminsiemeniä.(kuorittuja)
Kurpitsansiemeniä.
Meloninsiemeniä.
Pellavansiemeniä.
Fibrexiä.(ei mitenkään pakollinen ja käytetään suht' vähän)
1tl (kukkurallinen) Leivinjauhetta.
n. 400-500 g Juustoraastetta.

Mausteet: Suola, mustapippuri.

Sisälle:
Wotkinssin nakkeja.



Vatkaa kananmunat ja turkkilainen yogurtti keskenään.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää muna seokseen. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita hyvin.. Tässä vaiheessa voit vielä lisätä mantelijauhetta tai juustoraastetta jos taikina on liian löysää.

Pyörittele kostutetuilla käsillä pieniä sämpylöitä, työnnä nakki sisälle sämpylään ja pyörittele kauttaaltaan tiiviiksi..

Uuniin 225º n. 10min, tai kunnes pinta saa väriä..

Tässä tarkempi ohje mantelileiville..



pyörittele kauttaaltaan tiiviiksi..


Uuniin 225º n. 10min, tai kunnes pinta saa väriä..


Pienet paimenen piiraat..

Paimenen piiras on helppo, nopea ja maukas. Lisäksi se on helppo muokata vähähiilariseksi versioksi korvaamalla perunamuussin esim.  kukkakaali-palsternakka pyreellä.. Karppi versio on huomattavasti maukkaampikin kuin esikuvansa.

Täyte:
Sika-nauta jauhelihaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Porkkanaa.
Herneitä 
Tomaattipyrettä. 

Mausteet: Punaviiniä, worcesterkastiketta, merisuolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, korianteria, jauhettua juustokuminaa, chiliä ja basilicaa.

Jauhelihat paistetaan, pilkotut sipulit, raastettu porkkana ja tomaattipyre freesataan jauhelihojen kanssa, sekoitetaan kaikki ainekset kattilassa, lisätään punkku, mausteet ja tilkka vettä.
Keitellään välillä sekoittaen ja makua tarkaillen noin 45min. Jonka jälkeen keitellään ilman kantta kunnes haluttu paksuus saadaan kastikkeelle.

Pyre: 
Kukkakaalia.
Palsternakkaa.
Voita.
Juustoraastetta.

Kukkakaali ja kuorittu palsternakka paloitellaan ja keitetään kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Vesi kaadetaan pois, lisätään muutamat isot nokareet voita ja ajetaan sileäksi sauvasekoittimella, lisätään suolaa, mustapippuria ja pari kourallista juustoraastetta.
Kuumennetaan liedellä kokoajan sekoittaen kunnes juusto sulaa ja pyreen rakenne tulee pehmeäksi.

Vuoat tai vuoka täytetään jauheliha soosilla, pinnalle pyrettä ja uuniin 225º n. 30-40min.


Vuoat täytetään soosilla ja pinnalle kukkakaali-palsternakka pyre.


Uuniin 225º n. 30-40 min.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...