sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lasagne.

Varoitus seuraava ruoka sisältää hiilareita, joten heikko hermoiset varokaa..
Yksi lasagnelevy painaa n. 16g, 100g lasagnelevyä on n. 67g hiilaria. Yhteen kauhalliseen ruokaa menee ⅓ levyä ja kerroksia on kolme joten pastalevyistä tulee hiilareita n. 23g / annos.. (mikäli nyt oikein laskin..)

Jauheliha soosi:

Sika-nautajauhelihaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Porkkanaa.
Tomaattimurskaa.
Tomaattipyrettä.
Punaviiniä.

Mausteet: Suola, mustapippuri, soija, sinapinsiemen, chili, rouhittu paprika, korianteri. (itse murskaan mausteet morttelisssa)

Jauhelihat paistetaan, pilkotut sipulit freesataan jossain erässä, samoin tomaattipyre ja raastettu porkkana, kaikki ainekset sekoitetaan kattilassa, lisätään punkkua ja vähän vettä, keitetään alkuun kannen alla n. 30min ja ilman kantta kunnes saavutetaan haluttu paksuus soosiin.

Juustokastike:

Maitoa (punaista)
Soijamaitoa.
Juustoraastetta.
Aurajuustoa.

Suurustuksena Maitzenaa.

Mausteet: Valkopippuri, jauhettu muskottipähkinä, suola.

Maito ja soijamaito kiehautetaan kattilassa, lisätään murusteltu aurajuusto ja juustoraaste, mausteet, annetaan juuston sulaa ja soosin kiehahtaa uudelleen.
Maitzena sekoitetaan tilkkaan kylmää vettä ja lisätään soosiin, annetaan kiehahtaa jatkuvasti sekoitaen.

Voideltuun uunivuokaan laitetaan jauhelihasoosi, lasagnelevyt, juustosoosi, jauhelihasoosi jne..
Viimeisenä juustosoosi, juustoraaste ja pinnalle mini luumutomaatteja.

Alimmalle tasolle uuniin 175° n. 50min. Annetaan jäähtyä hetki ja eikun syömään miesten tekemää ruokaa..

Karpimman version saa korvaamalla pastalevyt zucciini tai munakoiso siivuilla..

Jauhelihasoosia keitetään kasaan jonkin verran..


Juustokastike päällimmäiseksi.

Juustoraaste ja tomaatit pinnalle uuniin 175º n. 50min


Annetaan jäähtyä tovi..

lauantai 23. helmikuuta 2013

Tonnikala-rahkakääretorttu.

Alkuperäinen resepti on hiidenuhman sivuilta ja on aivan erinomainen, kiitos.
Torttua on helppo muokata mieleisekseen täytteitä vaihtelemalla. Pohja sopii myös makeisiin torttuihin tms..



Pohja:

4 munaa
100g rahkaa
1tl leivinjauhetta.
ripaus suolaa.


Erottele valkuaiset ja keltuaiset kulhoihin, vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja leivinjauhe keltuaisiin sekä ripaus suolaa. Sekoita varovasti nostelemalla valkuaisvaahto, keltuiasseokseen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 150° n. 20min.



Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa. (philadelphia)
150g rahkaa.
2 prk tonnikalaa.
1 prk tomaattipyrettä. (pieni tölkki)
Suolakurkkua.
Paprikaa.

Mausteet.


Sekoita tuorejuusto, rahka, valutettu tonnikala, tomaattipyre ja haluamasi mausteet keskenään, lisää joukkoon pilkotut suolakurkut ja paprikat.

Anna pohjan jäähtyä, irroita varovasti leivinpaprusta ja käännä ympäri, levitä massa tasaisesti, kääri levy rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
Anna viileentyä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.

Anna paistetun levyn jäähtyä tovi ja irroita varovasti leivinpeperista
Levitä massa kääntöpuolelle.

Kääri varovasti rullalle, leivinpaperia apuna käyttäen.



Tarjoile kylmänä.

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pizzaa.

Vähähiilarisista pitsapohjista on lukuisia versioita ja kaikissa tuntuisi olevan aina jotain vikaa, milloin on outo rakenne, milloin maistuu liikaa kananmunalle, jne..
Hiidenuhman sivuilta bongasin feta-broilerikääretortun ja sen pohjana on monille karppaajille tuttu oops-pohja, siitä sitten pohja pitsalle ja täytyy sanoa että toimi hyvin, ei maistunut kananmunalle, ehkä aavistuksen sitkeähkö mutta paras pitsapohja tähän mennessä..
Kyseistä pohjaa voi käyttää makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin..

Pohja: 

4 kpl kananmunia.
100 g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
1tl leivinjauhetta.
Aavistus suolaa.


Erottele valkuaiset ja keltuaiset kulhoihin, vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja leivinjauhe keltuaisiin sekä ripaus suolaa. Sekoita varovasti nostelemalla valkuaisvaahto, keltuiasseokseen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 150° n. 20min.

Pitsan täytteet:

Broilerin rintafilettä.
Sipulia.
Valkosipulia.
Paprikaa.
Aurajuustoa.
Tomaattipyrettä.
Kirsikka tomaatteja.
Juustoraastetta (punaleima)

Huoneenlämpöinen broisku pilkotaan suht' isoiksi paloiksi ja paistetaan pannulla, loppuvaiheessa lisätään pilkotut sipulit ja annetaan freesaantua.
Pitsapohjan päälle levitetaan tomaattipyre, broileri-sipuliseos, pilkotut paprikat, aurajuusto, juustoraaste ja koristeeksi tomaatit.
Uuniin 225° n. 20min.
Tomaattipyre, broileri, paprika ja aurajuusto.


Uunissa 225° n. 20min




sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pakurikääpätee.

Kuivatusta pakurikäävästä saa erinomaista teetä, halutessaan sen voi maustaa vaikkapa luomu hunajalla mutta maistuu mainiosti sellaisenaankin, niin kylmänä kuin kuumanakin.
Itse keitän aina 3-4 litraa kerrallaan ja säilytän sen jääkaapissa miron lasipulloissa. Tämä satsi kestää vähän alle viikon.
Pakurista voi keittää teetä useita kertoja ja keittoaika on 15 minuutista 2 tuntiin, helppo merkki on että neste on tummaa, itse keitän ensin isoista paloista, seuraavalla kerralla pienin vähän paloja ja jne..

Palat voi myös jauhaa, jolloin voit sekoittaa sitä aamukahviin, saaden siitä vähän terveellisempää, tai sekoittaa sen johonkin syötävään, vaikkapa tekemääsi raakasuklaaseen,  jolloin siitä taitaa olla suolelle eniten apua, mutta sitä se kyllä tarvitseekin nykyisten ruokasuositusten vallitessa.

Alla pieni yhteenveto jotta kiinnostuisit aiheesta ja etsisit lisää tietoa netistä, esimerkiksi Jaakko Halmetojan sivulta, josta löydät muutenkin kattavasti tietoa eri superfoodseista.



Pakurikääpä lyhyesti:

Pakurikääpä on lehtipuilla esiintyvä lahottajasieni joka esiintyy useimmiten koivussa mutta voidaan tavata myös leppien ja pyökkien kyljissä.
Pakurikääpä on erinomainen antioksidanttien lähde sen ORAC-luku on 52.452 kun mustikassa sama luku on 2400 ja silti mustikka on erinomainen antioksidanttien lähde.
Se on voimakas adaptogeeni, sillä on mm. syöpää parantavia vaikutuksia.
Lista on pitkä, joten ota ja tutustu aiheeseen.. :)


Huom. Älä käytä antibiooteja, penisiliiniä tai suonensisäistä glukoosia yhtäaikaa pakurikäävän kanssa, koska ne toimivat antagonisteina eli vastavaikuttajina.
Huomioi myös että toiset ihmiset voivat olla myös allergisia sienille.

Pakurikääpien säilytys valolta suojattuna, tiiviissä purkissa.





Kasvis-kanagratiini.

Alkavalle viikolle piti saada jokin eväsruoka josta riittäisikin sitten lähes koko viikolle, niin töihin kuin myös kotonakin syötäväksi.
Kauppaan en viitsinyt lähteä joten käytin mitä jääkaapista löytyi ja nyt olikin hyvä tilaisuus tyhjentää rehuhyllyltä kasvikset sun muut pois vanhenemasta ja tehdä tilaa tuleville rehuille..

Broilerin rintafileitä.
Porkkanaa.
Lanttua.
Fenkolia.
Zuccinia.
Paprikaa.
Palsternakkaa.
Kukkakaalia.
Parsakaalia.
Sipulia.
Valkosipulia.
Mini luumutomaatteja.
Pakaste pinaattia.

Kermaa.
Juustoraastetta.
Aurajuustoa.

Pakaste pinaatti otetaan sulamaan.
Pilkotut lanttu, porkkana, fenkoli ja palstenakka esikypsytetään keittämällä ja lisätään kiehuvaan veteen edellämainitussa kypsyysjärjestyksessä antaen edellisten vähän kypsyä ennen uusien lisäämistä. Ei kuitenkaan keitetä ihan kypsäksi, vaan jätetään rapsakoiksi.
Parsa- ja kukkakaalit paloitellaan ja keitetään melkein kypsiksi.
Loputkin kasvikset paloitellaan ja sekoitetaan voidellussa uunivuoassa keitettyjen ja valutettujen rehujen kanssa.
Pilkotut broilerin rintafileet paistetaan kuumalla pannulla, lisätään pilkotut sipulit ja annetaan niiden freesaantua, lisätään sulanut pakastepinaatti ja sekoitetaan ja lisätään uunivuokaan.
Maustetaan ja sekoitetaan.

Uuniin 200° 30min jonka jälkeen lisätään loraus kermaa, aurajuustoa sekä juustoraastetta, sekoitetaan ja pinnalle vielä vähän juustoraastetta.. Eikun takaisin uuniin 200° 30min.




torstai 7. helmikuuta 2013

Juustopannukakku.

Aivan loistava pikkusuolainen joka maistuu niin vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle, kuin tavallisellekkin kadun tallaajalle.
Pannukakku on helposti muunneltavissa ja maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.
Alunperin ko. resepti löytynyt karppaus.info sivustolta.

Pohja:
10 Kananmunaa.
400 g raejuustoa.
500 g juustoraastetta (itsellä punaleimaa)

Lisukkeet:
köntsä palvikinkkua.
sipulia
Valkosipulia.
Tuoretta chiliä.

Ainekset pilkotaan, pilkotut sipulit freesataan.
Vatkataan munien rakenne rikki, lisätään raejuusto ja juustoraaste, sekoitetaan ja maustetaan massa pippurilla + suolalla, lisätään loput ainekset ja kipataan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
uuniin 200° n. 20-25min.









sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kanawokki

Helppo ja nopea kanawokki.

Wokkaamisen ideana on tehdä nopeasti ruokaa kuumalla pannulla, kasvikset jätetään rapsakoiksi ja mikään aines ei saa olla niin iso ettei se mahtuisi suuhun tai ettei sitä voisi syödä puikoilla.

Broilerin rintafilettä.
Porkkanaa.
Paprikaa.
Zuccinia.
Sipulia.
Valkosipulia.
Soijaa.
Kookosöljyä.
seesamiöljyä.

Mausteina: Kurkuma, paprika, Chili, Mustapippuri, korianteri ja jauhettu juustokumina.

Huoneenlämpöinen broilerin rinta paloitellaan suht' isoiksi paloiksi, sipuli pilkotaan isoiksi paloiksi ja muista aineksista leikataan ohuita suikaleita (julienne).
Kuumaan wokkipannuun lisätään kookosöljyä, seesamiöljyä ja mausteet, kypsennetään hetki ja lisätään kana, kanan hetken kypsyttyä lisätään sipuli ja reilu loraus soijaa.
Kun kana alkaa olemaan medium, lisätään muut ainekset kypsymis järjestyksessä porkkana, paprika, zuccini, ainesten annetaan aina hetki kypsyä ennenkuin lisätään seuraavat ainekset.

Ainekset, vain kookosöljy ja mausteet puuttuvat.

Ainekset lisätään kypsymis järjestyksessä, välillä sekoittaen ja kypsentäen.

Mikään aines ei saa olla niin iso ettei se mahtuisi suuhun tai ettei sitä voisi syödä puikoilla..

Rapeaa lohta.



Satuin eräänä päivänä katsomaan Jamie Oliverin 30min kokkaukset televisiosta ja sieltä bongasin ko. sapuskan, joten ei muuta kuin vähän muuttelemaan omaan makuun sopivaksi..

Ainekset:

Lohta.
Sipulia.
Valkosipulia.
Inkivääriä.
Sitruuna.
Chiliä.
Soijakastiketta.
Oliiviöljyä

Lohi suomustetaan, otetaan ruodot pois ja leikataan annospaloiksi, lohen nahkapuolelle viilletään n. 1cm syvät viillot. hierotaan lohen nahkapuolelle merisuolaa & mustapippuria.

Blenderiin laitetaan kuoritut sipuli, valkosipuli, chili ja noin 2cm pätkä inkivääriä, lisätään n. 1-1,5rkl soijakastiketta, loraus oliiviöljyä, sekä sitruunan mehu, ajetaan sileäksi ja kipataan öljyttyyn uunivuokaan, Huuhtaistaan blenderin kulho vielä pikkutilkalla vettä, jotta saadaan kaikki soosi ja maku mukaan.

Kalat laitetaan vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja uuniin 220° n. 17 - 20min.

Suomustettu & maustettu lohi menossa uuniin.. 220° 
Uunissa n.17-20min.

Lohelle kyytipojaksi salaattia...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...