lauantai 28. joulukuuta 2013

Kolmen juuston piirakka.

Juustopiirakka on nopea ja maukas suolainen tarjottava, niin illan istujaisiin kuin muuten vaan popsittavaksi, aikaakaan tämän väsäämiseen ei kauaa mene ja variaatioita voi tehdä loputtomasti, joukkoon voi laittaa kinkkua, paprikaa jne.. mitä nyt mieleen juolahtaakaan.
Tämä kuten monet muutkin rasvaiset ja vähähiilariset sopivat normaalin ruokavalion kannattajille mainiosti, monesti nämä maituvatkin niille parimmin kun normaalit evästykset, johtuen juurikin rasvaisuudesta. Rasvahan on se mikä sitä makua antaa.
Täytteessä kanattaa käyttää vahvoja juustoja, vähän oman maun mukaan, sen takia en erittele mitä juustoja käytin tähän.
Osan kermasta voi halutessaa korvata maidolla.

Pohja:

3dl Mantelijauhoja
kananmuna
n. 120g voita
1tl psylliumia
Ripaus suolaa

Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja nypitään voin kanssa sekaisin, lisätään kananmuna ja painellaan uunivuokaan, sekä vuan reunoille, laitetaan jääkaappiin n. 30-45min jämähtämään.
tökitään pohjaan haarukalla vähän reikiä ja paistetaan 225° n. 10min.

Täyte: 

n. 300g haluamiansa juustoraasteita, esim. aura, mustaleima, punaleima, brie, gouda, parmesaani.
3dl Kuohukermaa.
3 kananmunaa.
pippuria myllystä ja ripaus suolaa, riippuen juustojen suolaisuudesta.

Kananmunat, kerma ja juustoraasteet sekoitetaan keskenään ja kipataan esikypsytetyn pohjan päälle.
Uuniin 200° n. 25-30min.

pohja jäähdytetään jääkaapissa n. 30-45min ja esipaistetaan 225° n. 10m

Paistetaan uunissa 200° n. 25-30min.

Annetaan hetki jäähtyä ja nautitaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...