sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kinkkupiirakka.

Joulun jälkeen syömättä jäänyt kinkku täytyy tavalla tai toisella käyttää, joten jatketaan tätä piirakka linjaa.
Pohja on sama kuin edellisessäkin piirakassa, nopea ja helppo tehdä joten käytetään samaa pohjaa, vähän isomman taikinan olisi saanut tehdä, sillä tämä vuoka johon tein piirakan oli aavistuksen isompi.

Pohja:

3dl mantelijauhoja
1 kananmuna
120g voita
1tl psylliumia
Ripaus suolaa

Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja nypitään voin kanssa sekaisin, lisätään kananmuna ja sekoitetaan hyvin.
Taikina painellaan uunivuokaan ja reunoille, laitetaan jääkappiiin jämähtämään n. 30-45min
Pohja esipaistetaan 225° n. 7-10min
Mikäli taikina on hankala levittää, sen voi laittaa hetkeksi jääkaappiin jämähtämään ja sen jälkeen painella vuokaan, käsiin voi kaataa tilkan oliiviöljyä, jolloin taikina ei jää kiinni käsiin.

Täyte:
Joulukinkun jämät.
Paprikaa
Sipulia.
2dl kuohukermaa.
3kpl kananmunia
200g Punaleima raastetta.
1/2pkt Aurajuustoa.
150g Koskenlaskijaa.
Mustapippuria

Itse käytin kuivasipulia joka liotetaan vedessä mutta voi toki käyttää tuorettakin, eli se ensin pilkotaan ja freesataan pannulla.
Munat ja kerma sekoitetaan, lisätään pilkottu paprika ja kinkku, sekä juustot murusteltuna.
Maustetaan pippurilla ja tarvittaessa suolalla (aurasta ja kinkusta tulee aikalailla suolaa)
Uuniin 200° 25-30min. Annetaan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään, voi nypitään joukkoon.

Ainekset sekoitetaan keskenään.

Kipataan esipaistetulle pohjalle.

Uunissa 200° 25-30min

Annetaan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...