sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Nopea jauhelihapizza.

Silloin kun pitää saada nopeasti ruokaa ja siinä samalla vaikka eväätkin seuraavalle päivälle, niin mikä olisi parempi kuin VHH-pitsa, pitsa ei suonkaan ole epäterveellistä / roskaruokaa, kun siitä jättää jauhot pois.
Kyseistä pohjaa en ole aikaisemmin kokeillut, eikä tarkkoja ainesmääriä tullut otettua ylös, pohja oli ihan hyvää ja neutraalia, eli ei maistunut kananmunalle tms.
Koska pohja on tehty lähinnä juustosta, niin pitsan täytyy antaa jäähtyä ennen syömistä, muuten se ei pysy kasassa.




Pohja:

3kpl Kananmunia
1Pkt Philadelphia tuorejuustoa.
Muutama desi Mantelijauhoa.
Juustoraastetta.
Leivinjauhetta.
Suolaa.

Kananmunat ja tuorejuusto sekoitetaan keskenään, lisätään mantelijauhe johon on sekoitettu leivinjauhe sekä suola, lisätään juustoraaste, sekoitetaan hyvin ja levitetään leivinpaperille.
Levittäminen on helppo tehdä esim. veteen kastetulla lusikalla, aina välillä uudelleen lusikkaa vedessä kastaen.
Leivinjauheen voisi periaatteessa jättää poiskin.

Uuniin 10-15min 200°

Pohjan jäähdyttyä ei muuta kuin haluamansa täytteet ja uuniin 225°  20-25min. Pitsan kannattaa antaa jäähtyä jotta pohja kiinteytyy, sillä aivan kuumana pohja on todella pehmeä.

Omat täytteet olivat:

Tomaattimurska.
Jauheliha.
Tomaatti.
Aurajuusto.
Juustoraaste.

Tomaattimurska on valutettu tiheässä sivilässä, maustettu yrteillä, valkosipulilla ja tilkalla ketchuppia, annetaan maustua jääkaapissa pari tuntia.



Pohja paistetaan uunissa 200° 10-15min.

Valutettua ja maustettua tomaattimurskaa pohjalle.

Lisätään halutut täytteet.

Uuniiin 225° 20-25min.

Annetaan jäähtyä ennen leikkausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...