sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Porsaankyljykset uunivihanneksilla.

Vanha sanonta että yksinkertainen on kaunista, pätee myös ruokaan. Yksinkertainen, halpa ja helppo on hyvää..
nykyisin lihatiskeillä taikka lihahyllyillä käydessä alkaa vaan vituttamaan, sillä kaikki lihat ovat lähes järjestäin marinoituja taikka sitten suolattuja, tällä lihojen suolauksella saadaan lisättyä nesteen määrää ja näin painoa lihaan, jolloin valmistaja saa kusetettua katetta itselleen, tämän johdosta en osta mitään marinoituja / suolattuja lihoja ja pyrin ostamaan palvaamoista, tukuista tuotteita.. myös boikotoin määrättyjen valmistajien lihoja, eli äänestän rahoillani, hk saa painua helvettiin paskan rypsipossun ja kariniemen kanojensan kanssa.. Palautetta ja vittuilua laittelen jatkuvasti paskoille valmistajille..

Nyt kun on taas avauduttu, siirrytään ruoan pariin eli:


Kuortin palvaamossa kuolaamassa käydessäni, ostin porsaan kyljyksiä, eli niistä sitten safkaa.

Kyljyksiä.
Porkkanaa.
Fenkolia.
Lanttua.
Selleriä.
Sipulia.
Valkosipulia.


Hunajaa, sinappia, Suolaa, Pippuria, sekä mausteseos (oma)

Huoneen lämpöiset kyljykset kuivataan talouspaperilla, pinnalle sivellään sinappia ja mausteseos.
Kasvikset pilkotaan, sekoitetaan kulhossa oliiviöljyn, pippurin, suolan, mausteiden ja hunajan kera.

Kasviket uunipussiin, läskit perään, uunipussi kiinni, pussinkulmaan reikä ja uuniin 200° n. 50-60min.
Annetaan hetki levätä ja kipataan tarjoiluastiaan..

Simppeliä, nopeata ja maukasta..
Mikäli kyljyksissä on reunassa läskiä niin sen alla menee kalvo, kalvoon kannattaa leikata muutama viilto, muuten kypsentäessä kalvo kiristyy ja kyljys käntyy kuppimaiseksi..

Kuivatut, huoneenlämpöiset kyljykset voidellaan sinapilla ja maustetaan mausteseoksella.

Uuniin 200° n. 50-60min

Kipataan tarjoiluastiaan ja popsitaan pois.

3 kommenttia:

  1. Mulla on ihan sama ärsyyntyminen kaupan valmiiksi marinoituihin lihoihin. Ihan älytöntä hommaa! Ostan lihat aina maustamattomina.

    VastaaPoista
  2. Sääli että nykyisin joutuu vielä tarkkailemaan ettei ole kasvatettu geenimanipuloidulla rehulla.. Aika surkeeseen suuntaan on maailma menossa, oikean ruoan syöjiä rangaistaan, puolivalmisteita kannatetaan...

    VastaaPoista
  3. Mä oon NIIN samaa mieltä sun kanssa hk:sta ja kariniemestä. Surkeeta tosiaan käydä kaupassa nykyisin, kun sitä samaa sotkua on joka puolella tarjolla. Onneks meillä on tuossa suht lähellä hyvä lihakauppa, josta käydään ostamassa lihapuolen tuotteet.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...