lauantai 3. elokuuta 2013

VHH paimenenpiiras.

Paimenenpiiras on nopea ja maukas ruoka, siitä saa viikolle tehtyä hyvän eväsruoankin ja vähähiilarinen versio on kaiken lisäksi terveellinen, ilman turhia hiilareita ja maistuu huomattavasti paremmalle kuin perinteinen..
Se on nopea tehdä ja maistuu tavis tallaajillekkin, jotka eivät muuten ole innostuneet vähähiilariseen pöperöön..

Jauhelihasoosi:

Sika-nautajauhelihaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Porkkanaa.
Tomaattipyrettä.
Nokkosta (kuivattua, pinaatti toimii myös)
Punkkua.

Jauhelihat paistetaan, jossain erässä freesataan pilkotut sipulit ja tomaattipyre. Kipataan kaikki ainekset kattilaan, lasi punkkua itselle ja hyvä loraus kattilaan jauhelihojen joukkoon, lisätään myös aavistus vettä..
Maustetaan vähän, sekä lisätään raastettu porkkana.
Annetaan porista hiljalleen kannen alla n. 45min, jonka jälkeen tarkastetaan maku ja keitellään suht paksuksi ilman kantta.

Pyre:

Kukkakaalia.
Voita.
Kermaa.
Juustoraastetta.


Pilkottu kukkakaali keiteään kypsäksi, kaadetaan vesi pois, lisätään pieni loraus kermaa ja reilusti voita.
Ajetaan sauvasekoittimella sileäksi.
Laitetaan kattila takasin liedelle, lisätään suola, pippuri ja pari kourallista juustoraastetta, annetaan kuplahtaa samalla hyvin sekoittaen, kunnes juusto on sulanut ja sekoittunut hyvin.


Ei muuta kuin jauhelihasoosi voideltuun vuokaan, pyre päälle ja uunin 225° n- 40min.











3 kommenttia:

  1. Käviskö tohon paimenpiiraaseen juustoksi porokoskenlaskija,sais sen pois jääkaapista! Mä en siitä tykännyt ja sitä on toinen 250g viel käyttämättä.
    Myönnän et oli typerää ostaa 2 pakettia juustoa mitä ei ole ennen maistanut!
    Mut muista koskenlaskijan juustoista kun olen aina pitänyt,niin erehdyin luuleen et pitäisin tästäkin. Erhe!
    Kokeilen 100g Oldermannia raasteena+ koskenlaskijaa 250g!
    Mulla on 800g jauhelihaa (pitäisköhän olla enemmän 4litran korkeaanvuokaan teen?)
    500g porkkania
    Yli kilo kukkakaalia
    2dl kuohukermaa(haihtuu kyllä uunissa ollessaan)
    Nokkosen tilalle nypin lipstikkapensaast lehtiä runsaasti jauhelihan joukkoon.
    Näillä jokatapauksessa mennään. Ennen en ole tätä tehnyt ja toisten en tätä tee; jos nyt sävelsin noit määrät ihan väärin ja tulos olis fiasko!
    Niitäkin on joskus tullut tehtyä,kokeilevassa keittiössäni! Ja piiras istuu uunissa niin kauan ettei enää pahemmin tytise!
    Vähän haastavaa tehdä kuvan perusteella,kun en ole kokki ammatiltani.
    terveisin:Läskitär

    VastaaPoista
  2. Itse ostan vain mustaa koskenlaskijaa, joitain muita olen joskus koittanut mutta en ole tykännyt.
    Tähän ohjeeseen en viitsinyt laittaa määriä, koska vuoka johon tein oli todella iso ja jauhelihaakin taisi mennä reilut pari kiloa joten näin parhaaksi jättää määrät pois.
    Toivottavasti onnistuit ja tuli maukasta, jos ei onnistunut, niin seuraavalla kerralla onnistuukin helpommin.

    VastaaPoista
  3. Jeps,onnistui! Paisto aika vaan hieman venähti,pienest pakosta. Liian "löysän" piiraan kun tein. Piti hauduttaa sitä uunissa kokoon. Tiputin siis lämmön vähän yli 100 asteeseen ja pakko oli pien pala leivinpaperin asettaa päälle ihan loppussa.
    40 min. 225 astetta
    2 tuntia 100 astetta
    Vain hetkeä aikaisemmin olin sammuttanut uunin,kun ukko tuli kotiin.
    Hyvin siis pelas ajoitus. Ruoka oli kuumana uunissa,jossa ei ollut virta päällä isännän kotiutuessa.Taito sekin!
    (silkka vahinko,et sattuskin niin)
    Kyllä kehus laatikkoa ja taatusti teen uudestaan.
    Kiitos loistavasta ohjeesta!
    ps. kokeiles lipstikkaa!
    terveisin: Läskitär

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...