lauantai 3. elokuuta 2013

Lihamuhennos.

Kesälomareissulla tuli ajeltua kärkkäisen "kaupan" ohi, tai en tiedä onko se nyt enään mikään kauppa, paremminkin ostoskeskus tai ostos helvetti tai miten sen nyt kukakin ottaa..
Kaupassa pyörähdin pikaisesti mutta eniten kiinnosti pajuniemen palviauto josta ostin possun potkan ja muuta mukavaa.. Potkat olivat jääneet vähän vaaleiksi, niin ystävällinen myyjä myi 1,5kg potkan 5€ sanoisinko että todella edullista..
Possun potkasta saa tehtyä maukkaita ruokia ja lihamuhennos maistuu aina, siitä saa helposti ja halvalla eväsruoat viikolle..
Potkan koon takia jouduin halkaisemaan sen jotta mahtui kattilaan kunnolla.

Potka.
Naudan paistia.
Varhaiskaalia.
Herneitä.
Porkkanaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Nokkosta (kuivattua)
Fenkolia.

Potkaa keitellään miedosti poreilevassa vedessä n. 2-2.5 h, kunnes liha irtoaa luusta jo melkein itsekseen, eli alkaa hajoamaan. Nostetaan potka pois vedestä ja revitään paloiksi.
Naudanpaisti pilkotaan reilun kokoisiksi paloiksi, ja otetaan väri kuumalla pannulla pienissä erissä ettei pannu jäähdy ja lisätään kattilaan, keitellään suolalla mautetussa vedessä n. 1h, lisätään revitty potka ja pilkotut rehut, maustetaan ja annetaan pikkuhiljaa porista kunnes naudan liha on mureata, eli n. 1h, lisätään kuivattua nokkosta joukkoon..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...