sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kanttarellikastike..

Kävin viime viikolla metsässä katsomassa olisiko kanttarelleja, ei näkynyt, enkä kyllä kovinkaan aktiivisesti niitä sieltä etsinyt, hyttysiä sun muita kyllä oli mielin määrin, sääli ettei niistä saa tehtyä mitään järkevää ruokaa.. Onneksi sain torilta metsästettyä kanttarelleja, Virolaisia mutta olipahan nyt edes jotain.
Kovin hyvälaatuisia eivät nämä Virolaiset kanttarellit olleet mutta näillä mennään, kun ei kerta muutakaan ole..

No enihau, ei muuta kuin putsaamaan kanttarellit, sieniä ei kannata pestä, pelkästään pullasudilla hiekat ja roskat pois, veitsellä kuivat osat veks.
Sienet pilkotaan vähän pienemmiksi ja eikun kuumalle pannulle ja paistellaan vähän nesteitä pois.
Lisätään reilu nokare voita, vähän ihan pieneksi pilkottua sipulia ja paistellaan tovi, murskataan kuivattua nokkosta sekaan ja tarvittaessa voita, sillä nokkonen imaisee helposti rasvan mukanaan.
Pannulle kipataan kuohukerma sekä koskenlaskija, sekoitellaan kunnes koskenlaskija on sulanut, keitellään kasaan n 5-10min välillä sekoittaen.

Kanttarellikastikkeen kaveriksi itselläni oli naudan ulkofilettä muurikalla grilattuna ja salaattia.

1L Kanttarelleja.
½ Sipulia.
n. 50g Voita.
n. 50g Mustaa koskenlaskijaa.
2.5 dl Kuohukermaa.
2dl kuivattua nokkosta murusteltuna.

Ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.



 



 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...