lauantai 8. kesäkuuta 2013

Pyttipannu muurikalla.

Mikäs sen mukavampaa kesällä kuin grillailu, no tietenkin muurikalla paistelu..
Kunnon muurinpohjapannulla saa hyvää, nopeaa ja maukasta ruokaa, esim. Pyttipannua, kyseinen versio on karppaajille ja muille jotka eivät perunaa kaipaa.. Muutenkin pyttipannu ilman perunaa on jotenkin maukkaampi.. Tai sehän nyt on maku kysymys..

Sipulia.
Valkosipulia.
Paprikaa.
Fenkolia.
Lanttua.
Porkkanaa.
Zucciinia.
Kirsikka tomaatteja.
Makkaraa.

Kananmunia.
Kermaa.

Lantut, porkkanat ja fenkoli leikataan paloiksi, esikeitetään lähes kypsiksi kypsymis järjestyksessä, eli lanttu, porkkana, sitten fenkoli. Kaadetaan vesi pois ja annetaan suurimman nesteen haihtua.

Kuumalle muurikalle reilusti öljyä ja voita, (itse käytän paistamiseen kokosöljyä, sillä se kestää korkeita lämpöjä) ensin sipulit, annetaan vähän paistua, perään muut pilkotut ainekset, paistellaan käännellen ja maustetaan.
Kun rehut ovat halutun kypsiä ja kiva väri niin päälle kipataan muna-kerma seos, käännellään kunnes munat hyytynyt.

(mausteet voi kipata ensin kuumaan öljyyn ja antaa hetki paistua, varoen ettei polta niitä, niin saa maut kunnolla irti)

Ainekset paistetaan kuumalla muurikalla.





Lisätään muna-kerma seos.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...