perjantai 14. kesäkuuta 2013

Nokkos-siemen-näkkäri.


Kuivattu nokkonen sopii erinomaisesti siemen-näkkäriin, antaa vähän tvistiä, makua ja tekee näkkäristä entistäkin ravintorikkaamman.
Varmaankin ainoa mutta tulle siinä että kuivattu nokkonen sitoo kosteutta ja näin ollen joutuu peltien paikkoja vaihtamaan loppuvaiheessa useammin ja lämpöä pitämään alhaisemmalla ettei koko paska pala uuniin..
Nokkosen keräämisestä ja kuivaamisesta Täällä
Muuten pohja on sama kuin normaalissa siemen-näkkärissä.



Ainekset:

160g Mantelijauhetta.
20g Kuivattua nokkosta muserrettuna
60g seesaminsiemeniä.
60g pellavansiemeniä.
80g auringonkukansiemeniä.
80g kurpitsansiemeniä.
1,5 kourallista fibrexiä eli n. 0.75dl
0.5dl hampunsiemeniä.
oliiviöljyä loraus, eli noin 0.25dl
kookosöljyä n. 0.5dl
0.5dl macaa
1tl ruususuolaa
mustapippuria sopivasti, eli paljon.
Ripaus hyvää savustettua chilijauhetta
2-3rkl fiberhuskia.
7dl vettä.

Kaikki kuivat ainekset sekoitetaan hyvin keskenään, lisätään vesi ja öljyt, sekoitetaan ja annetaan tekeytyä n. 10min.
Jämähtänyt taikina jaetaan kahteen osaan ja levitetään pellille leivinpaperin päälle, Levitetään kostutetulla taikinalastalla ja lopuksi taputellaan kostetuilla käsillä tasaiseksi.
Paistetaan 10min kiertoilmalla 150°, jonka jälkeen jaetaan pizzahyrrällä tai taikinalastalla näkkärit haluamansa kokoisiksi paloiksi.

Paistetaan n.40min kiertoilmalla 150° puolessa välissä vaihdetaan peltien paikkoja keskenään..
Koska mukana on nokkosta joka imee kosteutta niin loppuvaiheessa kannattaa vaihtaa peltien paikkoja ja kääntää peltejä n. 5-10min välein..
Pieni vahtiminenkaan ei ole pahitteeksi, ettei näkkärit pala uuniin..





Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään. 

Levitetään taikinalastalla pellille ja taputellaan kostetuilla käsillä tasaiseksi.

Jaetaan pitsahyrrällä / taikinalastalla haluamansa kokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...