sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Makkaravuoka.

Uunimakkarahan on sellainen ruoka joka toimii aina, tomaatti myöskin sopii siihen kuin nenä päähän.. Tällä kertaa ajattelin tehdä vähän erillaisen uunimakkara sapuskan, eli tuloksena oli makkara vuoka, maku oli hyvä ja pöperö toimi muutenkin loistavasti, pinnasta tuli rapea, ei palanut vaikka onkin hurjan tumma.. Alkuaika kannattaa kypsentää folion alla ja loppuvaiheessa folio pois jolloin saadaan rapsakka pinta.
Makkarana käytin wotkinssin lenkkimakkaraa, wotkinssin tuotteet ovat hyviä ja rakenne napakka, voi toki käyttää mitä haluaa, vähän makukysymyksiä jälleen kerran..

Ainekset:

Wotkinssin lenkkimakkaraa.
Tomaattia.
Sipulia.
Valkosipulia.
Aurajuustoa.

Kuorrute:
300g Juustoraastetta.
3 kpl Kananmunaa.
loraus Kermaa.

Pilkotut sipulit freesataan voissa pannulla.
Makkarat ja tomaatit viipaloidaan ja asetellaan vuorotellen voideltuun uunivuokaan, pinnalle murustellaan aurajuusto, freesatut sipulit, sekä pippuria ja varovasti suolaa, sillä makkarassa ja aurajuustossa on suolaa ennestään.

Munat ja kerma sekoitetaan, juustoraaste sekoitetaan joukkoon ja koko sotku levitetään vuoan pintaan.
Uuniin alatasolle folion alla n.200° 20-30min ja ilman foliota kunnes pinnasta tulee rapsakka ja hyvän värinen, eli n. 15min.

Eli miksi siis folionalla ensin kypsennetään..? Koska vuoassa on vuorotellen makkaraa ja tomaattia, vuoka on aivan täynnä jolloin keskusta ei ehdi lämmetä kunnolla kun juustokuorrute jo palaa..


Makkarat ja tomaatit asetellaan vuorotellen, aurajuustoa pinnalle, sekä pippuria ja varovainen suola.


Lisätään freesatut sipulit.


Alku kypsennys folion alla, loppu ilman foliota alatasolla.

Annetaan hetki vetäytyä ja vedetään sapuskat naamariin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...