lauantai 15. kesäkuuta 2013

Grillikylkeä, uunissa valmistettuna.

Vaikkakin olen jo löytänyt omaan makuuni täydellisen tavan valmistaa grillikylkeä, joka löytyy täältä. Täytyy välillä koittaa muitakin tapoja ja parannella olemassa olevaa, sillä kaikkea voi ja kannattaa aina parantaa sekä kehittää..
Vanha sananlaskuhan sanoo että kaikkea täytyy koittaa, paitsi kansantansseja ja pikkusiskoa sormella..

Ihan hyvää, maukasta, mehevää ja mureaa lihaa sai näinkin, eli kannattaa kyllä koittaa..



Marinadi:

Oliiviöljyä.
Soijaa.
Sinappia.
Balsamicoa.
Worchire kastikketta.
Suolaa.
Steviaa (todella vähän)
Mustapippuria myllystä.
Valkosipulia / valkosipulijauhetta.
Korianteria.
Chiliä.

Kaikki ainekset sekaisin, liha pyyhitään kuivaksi, pintaan tehdään muutaman millin syvyisiä viiltoja, jotta kalvot katkeavat eikä liha lähde vetäytymään kasaan uunissa, ei muuta kuin pussiin, kaadetaan marinadi päälle, pussista ilmat veks, tiukka solmu ja eikun jääkaappiin vuorokaudeksi marinoitumaan..



Lihan annetaan lämmetä huoneenlämpöiseksi, marinadin voi halutessaa pyyhkäistä pois, läski leivinpaperilla varustetulle pellille ja uuniin 225° 25min jonka jälkeen lasketaan lämpötila 125° ja annetaan olla uunissa 2,5h.

Uunin jälkeen kääräistään tiukkaan folioon ja annetaan vetäytyä ainakin 15min, mielellään tovi kauemminkin..

Marinadin ainekset sekoitetaan keskenään.

Läski pussiin, marinadi perään, ilmat veks, tiukasti kiinni ja jääkaappiin..


Sit syömään, eikun ekana uuniin..


Tiukkaan folioon lepäämään ainakin 15min.

1 kommentti:

  1. Kuullostaa kyllä tosiherkulta! Iski hirveä himo testata ribsit, vielä en siis ole kokeillut. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...