sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Siemennäkkäri.

Joskus bongasin hiidenuhman sivuilta siemennäkkärin ohjeen, päätin kokeilla sitä ja sen jälkeen se onkin kuulunut vakiona jäbän kokkailuihin, ohjeesta tulee kaksi pellillistä ja meikäläisellä ne kestää tasan viikon.
Alkuperäinen resepti täällä, reseptiä olen muokannut enemmän omaan makuuni.. Reseptiin on helppo lisätä superfoodseja tarvittaessa.. Mutta esim lucumaa käytettäessä huomasin että näkkäri palaa helposti.
Ainekset vetelen mututuntumalla mutta tätä ohjetta varten punnitsin ne tai ainakin osan.. :)

Ohje on tehty kiertoilmauunille mutta varmaankin onnistuu myös tavallisella uunilla pienemmällä lämpötilalla ja uuninluukku vähän raollaan, peltien paikkaa kannattaa vaan vaihtaa useammin..




Ainekset:

160g Mantelijauhetta.
60g seesaminsiemeniä.
60g pellavansiemeniä.
80g auringonkukansiemeniä.
80g kurpitsansiemeniä.
1,5 kourallista fibrexiä eli n. 0.75dl
0.5dl hampunsiemeniä.
oliiviöljyä loraus, eli noin 0.25dl
kookosöljyä n. 0.5dl
0.5dl macaa
1tl ruususuolaa
mustapippuria sopivasti, eli paljon.
2-3rkl fiberhuskia.
7dl vettä.

Kaikki kuivat ainekset sekoitetaan hyvin keskenään, lisätään vesi ja öljyt, sekoitetaan ja annetaan tekeytyä n. 10min.
Jämähtänyt taikina jaetaan kahteen osaan ja levitetään pellille leivinpaperin päälle, kostutetulla taikinalastalla on helppo levittää taikka kostutetuilla käsillä taputtelemalla.
Paistetaan 10min kiertoilmalla 150°, jonka jälkeen jaetaan pizzahyrrällä tai taikinalastalla näkkärit haluamansa kokoisiksi paloiksi.

Paistetaan n.60min kiertoilmalla 150° puolessa välissä vaihdetaan peltien paikkoja keskenään..
Aika on suuntaa antava ja ehkä kannattaa vähän vahtia paistamisen loppuvaiheessa ja tarvittaessa pienentää lämpöä.


Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään.


Jaettu taikina levitetään uunipellille.


Taikina jaetaan pizzahyrrällä tai leivontalastalla.


Säilyy niin paperipussissa, kuin huoneen lämmössä näinkin..

1 kommentti:

  1. Siemennäkkäri kräks ja nam!

    Viime viikolla reissuun lähtiessäni leivoin kaksi pellillistä näkkäriä. Äitini oli lapsia hoitamassa ja palatessani kotiin jäljellä oli vain yksi siivu näkkäriä. Näkkäri on pop!

    En vielä ole kokeillut siemennäkkäriä rasvan kanssa, mutta se menee seuraavksi kokeiluun. Hienoa, että reseptejä kehitellään eteenpäin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...