lauantai 11. toukokuuta 2013

Ribsit

Mikä kuuluisi Suomen kesään paremmin kuin grillaus ja grillaukseen kuuluu ehdottomasti ribsit..
Nyt muutamana kesänä olen koittanut löytää sen parhaan tavan tehdä ribsit grillissä ja nyt vihdoin löysin sen oikean tavan.

Omasta mielestäni tämä tapa täytyy jakaa muillekkin, eikä pitää vain omana tietonaan, vaikkakin voihan olla etteivät näin tehdyt mureat ja maukkaat ribsit, joissa pinta on rapea mutta sisältö mehukas maistukkaan kaikille, vaan toiset haluavat sitkeitä ja palaneita ribsejä.. no oma on valinta mutta kannattaa koittaa.

Kannattaa valita maustamaton ja paksu grillikylki, esim. Snellmannilta löytyy sellaisia 900g grillikylki kötkylöitä, mitä paksumpi ja rasvaisempi, niin sen mureampi ja maukkaampi lopputulos.

Huoneen lämpöiseen grillikyljen pintaan tehdään muutamia viiltoja, vain sen verran syviä että lihan pinnalla oleva kalvo katkeaa ja näin estää ettei kalvo kutista lihaa kasaan kypsennettäessä.

Kylki laitetaan kattilaan, lisätään kylmää vettä sen verran että lihapeittyy ja laitetaan liedelle, lieden tehoja ei laiteta aivan täysille, vaan n. ⅔ teholle, kansi päälle ja annetaan veden lämmitä.
Kun vesi alkaa olemaan kiehumispisteessä, lisätään reilusti suolaa, valkosipulin kynsiä, haluamiaan mausteita, mausteita kannattaa laittaa aika reilusti..

Lihan annetaan hautua n. 2h siten että vesi juuri ja juuri kiehuu, otetaan kattila liedeltä ja lihan annetaan jäähtyä keitinliemessä..
Lihan jäähdyttyä, otetaan liha pois, mausteita vähän päälle ja kiedotaan tiukkaan elmukelmuun ja annetaan olla jääkaapissa yön yli..
Liemen voi halutessaan keittää kasaan, tarvittaessa pakastaa vaikka jääpala muotteihin ja käyttää kastikepohjana myöhemmin..

Seuraavana päivänä liha leikataan luiden väleistä, annetaan vähän lämmetä pöydällä ja grillataan.. On makuasia haluaako käyttää esim bbq soosia tms..


Keitety ja jääkaapissa yön yli maustunut liha leikataan luiden väleistä.

Ei kun grillataan ja nautitaan..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...