maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pienet paimenen piiraat..

Paimenen piiras on helppo, nopea ja maukas. Lisäksi se on helppo muokata vähähiilariseksi versioksi korvaamalla perunamuussin esim.  kukkakaali-palsternakka pyreellä.. Karppi versio on huomattavasti maukkaampikin kuin esikuvansa.

Täyte:
Sika-nauta jauhelihaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Porkkanaa.
Herneitä 
Tomaattipyrettä. 

Mausteet: Punaviiniä, worcesterkastiketta, merisuolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, korianteria, jauhettua juustokuminaa, chiliä ja basilicaa.

Jauhelihat paistetaan, pilkotut sipulit, raastettu porkkana ja tomaattipyre freesataan jauhelihojen kanssa, sekoitetaan kaikki ainekset kattilassa, lisätään punkku, mausteet ja tilkka vettä.
Keitellään välillä sekoittaen ja makua tarkaillen noin 45min. Jonka jälkeen keitellään ilman kantta kunnes haluttu paksuus saadaan kastikkeelle.

Pyre: 
Kukkakaalia.
Palsternakkaa.
Voita.
Juustoraastetta.

Kukkakaali ja kuorittu palsternakka paloitellaan ja keitetään kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Vesi kaadetaan pois, lisätään muutamat isot nokareet voita ja ajetaan sileäksi sauvasekoittimella, lisätään suolaa, mustapippuria ja pari kourallista juustoraastetta.
Kuumennetaan liedellä kokoajan sekoittaen kunnes juusto sulaa ja pyreen rakenne tulee pehmeäksi.

Vuoat tai vuoka täytetään jauheliha soosilla, pinnalle pyrettä ja uuniin 225º n. 30-40min.


Vuoat täytetään soosilla ja pinnalle kukkakaali-palsternakka pyre.


Uuniin 225º n. 30-40 min.

2 kommenttia:

  1. Minusta juusto vaikuttaa maukkaalta idealta kukkispyreessä. Pidetään mielessä!

    VastaaPoista
  2. Omasta mielestäni juusto kiinteyttää ja parantaa rakennetta.. Mutta juuston lisäämisen jälkeen pyre täytyy lämmittää uudelleen kokoajan sekoittaen, jolloin juuston tekemä sitkos häviää ja rakenteesta tulee sopiva.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...