sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pähkinäinen kanawokki

Kiinalaisessa tulee aina välillä käytyä lounaalla ja hyväähän se on, siitä ei pääse mihinkään, vaikkakin sapuskat on ryyditetty melkoisella määrällä natriumglutamaattia..
Ehkä kuitenkin kotona tuoreista-aineksista tehty wokki vie voiton noiden kinuskien pöperöistä, vähän kärsivällisyyttä, terävä veitsi, hyvät ainekset ja hyvä wokkipannu niin sillä päästään pitkälle...

Cashewpähkinöitä.
Parsakaalia.
Paprikaa.
Porkkanaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Kaalia.
Zucciinia.
Broilerin rintafilettä.

Paistamiseen kookos- ja seesamiöljyä

Parsakaali paloitellaan ja esikeitetään melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, keittämisen jälkeen huuhdellään jääkylmällä vedellä jotta kypsyminen lakkaa ja saadaan vihreä väri pysymään paremmin.
Kaali pilkotaan suht' isoiksi paloiksi ja esikypsytetään samoin kuin brokkoli.
Rehut sipulia lukuun ottamatta pilkotaan tikuiksi, sipuli pilkotaan suht' isoksi paloiksi.

Pähkinät paahdetaan kuivalla pannulla ja otetaan jäähtymään.
Kuumalle pannulle laitetaan reilusti kookos- ja seesämiöljy sekä mausteet, paloitellut broilerin rintafileet, sekä sipulit. Annetaan hetki paistua ja lisäillään muut ainekset kypsymisjärjestyksessä, eli porkkana, paprika, kaali, brokkoli, zuccini, sekä viimeisenä pähkinät. Kasvisten ei tarvitse kypsyä kauheasti, vaan saavat jäädä napakoiksi.1 kommentti:

  1. Tulin sit tänne; apua vinkumaan! Sain veljeltä 2,4 kg kokonaisen höyhennetyn elikä plokatun ankan. En raskis sitä nirhasta palasiksikaan,olis näyttävä tarjottava kokonaisena! Ja jämistä vois tehdä lintukeiton,ehkä? Mun isoäiti oli "pistämätön" näissä linnun laittamisis. Mä urvelo en hyödyntänyt hänen tieto/taitoaan aikoinani,dämm! Et kysymys kuuluu: pitäiskö toi täyttää jollakin kuten kalkkuna? Vai vuorata päältä,kun nahan alla kuitenkin on vähän rasvaa. Vai keitänkö,paistanko,haudutanko? Apuaaa. Nyt se mokoma on Nolla asteen lokerossa,mut mun pitää pakastaa se parin päivän sisällä, jos en valmista sitä. Jospa ehtisit vähän jeesata?!! J.K:Mä saan siitä vain pilkottuna, taatusti maistuvan,kun ensin ruskistan pinnan ja paan palat pataan juuresten kera,hautuumaan. Siint ei sit luista ja lihajämistä keittoa tule. Keittoon vois lisätä kanasuikaleita jos lihaa ei olis tarpeeks. Terveisin Läskitär....taas!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...