lauantai 9. maaliskuuta 2013

Jauheliha-tuorejuustotäytteiset paprikat

Jauheliha-riisitäytteiset paprikat eivät ole enään maistunut vuosiin, riisi itsessään on mautonta vaikkakin imee helposti makuja itseensä mutta ei ole oikein meikäläisen makuun mm. rakenteensa ja hiilaripitoisuuden vuoksi. Riisistä yli 70% on pelkkää tärkkelystä.
Omaan makuun huomattavasti paremmin sopii pelkkä jauheliha, jota on helppo muokata lisäämällä sieniä, esikypsennettyjä rehuja, juustoja ynm..
Monesti täytettyjen paprikoiden resepteissä kypsennysajat ovat lyhyitä ja lämpötilat korkeita, niillä yleensä paprikat ovat suht' raakoja, tässä reseptissä lämpötila on pieni ja kypsennysaika pitkä, joten itse paprikasta tulee kypsä.



Aineet:
Paprikoita.

Täyte:
Sika-nautajauhelihaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Kirsikka tomaatteja.
Tuorejuustoa. (maustamaton philadelphia)
Juustoraastetta.

Pinnalle:
Juustoraastetta.

Pestyjen paprikoiden yläosat leikataan auki, siemenet ja valkoiset osat poistetaan, tarvittaessa paprikoiden pohjaa tasataan leikkaamalla veitsellä jos paprikat eivät muuten pysy kunnolla pystyssä mutta varotaan kuitenkin leikkaamasta pohjaa rikki..

Jauhelihat ruskistetaan muutamassa erässä, jossain erässä freesataan pilkotut sipulit, lisätään puolitetut kirsikka tomaatit, tuorejuusto sekä pari kourallista juustoraastetta, maustetaan ja sekoitetaan hyvin.
Paprikat täytetään ja lisätään pinnalle reilusti juustoraastetta.

Uuniin kiertoilmalla 150º n. 30-40min ja lopuksi 5min 200º jotta saadaan vähän väriä pintaan.
Tavallisella uunilla lämpö 175º n. 45-50min.

Avaa paprikat, poista siemenet ja valkoiset osat sisältä.


Täytä paprikat jauheliha seoksella ja lisää pinnalle juustoraastetta.

Uuniin 150-175º 30-50min riippuen halutusta paprikan kypsyysasteesta...



1 kommentti:

  1. Vähän on hyvän näköistä!Noita pitää kokeilla tehdä - ja syödä!! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...