maanantai 4. maaliskuuta 2013

Chili raakasuklaa.

Mikä sen parempi yhdistelmä kuin suklaa ja chili, jos vielä halutaan kaikki oikean suklaan terveysvaikutukset mukaan, niin suklaa tehdään itse ja kun sen ainesosia ei kuumenneta yli 45º niin saadaan kaikki suklaan sisältämät ravinteet sekä hivenaineetkin hyödynnetyksi ja päästään lähemmäksi sitä maagisuutta jota suklaa on joskus alunperin ollutkin, ennenkuin teollisuus pilasin senkin..

Alla lainaus Jaakko Halmetojalta.

Käytännössä kaikki markkinoilla olevat suklaat (myös tummat suklaat) on prosessoitu korkeissa lämpötiloissa, mikä heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi muuttaen alkuperäisten raaka-aineiden vaikutusta kehossamme. Raaka kaakao on kemiallisesti yksi planeettamme kompleksisimmista ruoista ja se sisältää yli 1200 eri yhdistettä. Kun kuumennamme alkuperäisen raaka-aineen, menetämme suuren määrän arvoikkaista ravinteista ja suklaaseen linkittyvästä maagisuudesta, jonka varsinkin moni nainen tietää. Jo kuumentaminen yli 45 asteen tuhoaa kaikki ravinnon sisältämät entsyymit ja useita herkkiä kasviravinteita.

Ja vielä toinen lainaus.

Kun kaakaosta tehdään ”tavallisesta suklaata” tai ”tavallista kaakaojauhetta” kuumennetaan raaka kaakao korkeissa lämpötiloissa (120-130 astetta) ja siihen lisätään mm. maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, valkaistua sokeria ja usein geenimanipuloidusta soijasta valmistettua lesitiiniä. Tällöin alkuperäisen raaka-aineen luonne ja ominaisuudet kääntyvät täysin päälaelleen, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa.

Joten ei muuta kuin ensin hakemaan lisää tietoa mm. raakasuklaa.com ja sitten tekemään raakasuklaata ja omaan makuun sopivia makuvariaatioita.

Chilisuklaa:

Seuraavat aineet ovat noin arvioita, sillä ainekset mittasin mututuntumalla, välillä maistellen..

Sulatettavat aineet:

4dl raastettua kaakaovoita.
2-3 rkl (kukkurallista) kookosöljyä tai jos nestemäistä niin tuplamäärä.
1 rkl juoksevaa luomu hunajaa

Jauheet:

3-4 rkl Kaakaojauhetta
2 rkl macajauhetta.
1-2 rkl lucumajauhetta.
⅓ tl ruususuolaa
1-2 rkl Mehiläisen siitepölyä

Chilijauheet:

Cheiro Roxa.
Omnicolor.

Kaikki kuivat aineet sekoitetaan keskenään, lukuun ottamatta siitepölyä ja chilijauheita.
Raastettu kaakaovoi ja kookosöljy sulatetaan vesihauteessa, lisätään juokseva hunaja ja sekoitetaan hyvin.
Kuivat aineet siivilöidään sulatettujen ainesten joukkoon, sekoitetaan hyvin, siitepöly lisätään lopuksi, tarkistetaan maku, kun maku kohdallaan lisätään chilijauheita omaan makuun sopivaksi.

Kaadetaan suklaa muotteihin ja laitetaan pakkaseen n. 20min tai sitten jääkaappiin n. 30-45min.

Itse säilytän muutenkin suklaata pakkasessa..

Jos ensi kerralla sitten laittaisin suklaan temperoinnista juttua..Raastettu kaakaovoi ja kookosöljy sulatetaan vesihauteessa.

Kuivataineet sekoitetaan keskenään..

Mehiläisen siitepölyä.

Raakasuklaa jähmetetään pakkasessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...