lauantai 23. helmikuuta 2013

Tonnikala-rahkakääretorttu.

Alkuperäinen resepti on hiidenuhman sivuilta ja on aivan erinomainen, kiitos.
Torttua on helppo muokata mieleisekseen täytteitä vaihtelemalla. Pohja sopii myös makeisiin torttuihin tms..



Pohja:

4 munaa
100g rahkaa
1tl leivinjauhetta.
ripaus suolaa.


Erottele valkuaiset ja keltuaiset kulhoihin, vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja leivinjauhe keltuaisiin sekä ripaus suolaa. Sekoita varovasti nostelemalla valkuaisvaahto, keltuiasseokseen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 150° n. 20min.



Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa. (philadelphia)
150g rahkaa.
2 prk tonnikalaa.
1 prk tomaattipyrettä. (pieni tölkki)
Suolakurkkua.
Paprikaa.

Mausteet.


Sekoita tuorejuusto, rahka, valutettu tonnikala, tomaattipyre ja haluamasi mausteet keskenään, lisää joukkoon pilkotut suolakurkut ja paprikat.

Anna pohjan jäähtyä, irroita varovasti leivinpaprusta ja käännä ympäri, levitä massa tasaisesti, kääri levy rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
Anna viileentyä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.

Anna paistetun levyn jäähtyä tovi ja irroita varovasti leivinpeperista
Levitä massa kääntöpuolelle.

Kääri varovasti rullalle, leivinpaperia apuna käyttäen.



Tarjoile kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...