sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pizzaa.

Vähähiilarisista pitsapohjista on lukuisia versioita ja kaikissa tuntuisi olevan aina jotain vikaa, milloin on outo rakenne, milloin maistuu liikaa kananmunalle, jne..
Hiidenuhman sivuilta bongasin feta-broilerikääretortun ja sen pohjana on monille karppaajille tuttu oops-pohja, siitä sitten pohja pitsalle ja täytyy sanoa että toimi hyvin, ei maistunut kananmunalle, ehkä aavistuksen sitkeähkö mutta paras pitsapohja tähän mennessä..
Kyseistä pohjaa voi käyttää makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin..

Pohja: 

4 kpl kananmunia.
100 g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
1tl leivinjauhetta.
Aavistus suolaa.


Erottele valkuaiset ja keltuaiset kulhoihin, vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja leivinjauhe keltuaisiin sekä ripaus suolaa. Sekoita varovasti nostelemalla valkuaisvaahto, keltuiasseokseen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 150° n. 20min.

Pitsan täytteet:

Broilerin rintafilettä.
Sipulia.
Valkosipulia.
Paprikaa.
Aurajuustoa.
Tomaattipyrettä.
Kirsikka tomaatteja.
Juustoraastetta (punaleima)

Huoneenlämpöinen broisku pilkotaan suht' isoiksi paloiksi ja paistetaan pannulla, loppuvaiheessa lisätään pilkotut sipulit ja annetaan freesaantua.
Pitsapohjan päälle levitetaan tomaattipyre, broileri-sipuliseos, pilkotut paprikat, aurajuusto, juustoraaste ja koristeeksi tomaatit.
Uuniin 225° n. 20min.
Tomaattipyre, broileri, paprika ja aurajuusto.


Uunissa 225° n. 20min




1 kommentti:

  1. Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä et juustopannari on paras pitsan pohja! Ei ole sitkeä eikä maistu munalle. Paistoin ens juustopannaris ja sit lisäsin pizzan täytteet ja viel vähän oltermannia ja homejuustoa. Kun juustot oli saanu vähän väriä oli pizza valmis. Tuunaten tehty. Ai niin mulla oli raejuustoa enemmän kun munia oli vain 5kpl,muuten tein saman ohjeen mukaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...