sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pakurikääpätee.

Kuivatusta pakurikäävästä saa erinomaista teetä, halutessaan sen voi maustaa vaikkapa luomu hunajalla mutta maistuu mainiosti sellaisenaankin, niin kylmänä kuin kuumanakin.
Itse keitän aina 3-4 litraa kerrallaan ja säilytän sen jääkaapissa miron lasipulloissa. Tämä satsi kestää vähän alle viikon.
Pakurista voi keittää teetä useita kertoja ja keittoaika on 15 minuutista 2 tuntiin, helppo merkki on että neste on tummaa, itse keitän ensin isoista paloista, seuraavalla kerralla pienin vähän paloja ja jne..

Palat voi myös jauhaa, jolloin voit sekoittaa sitä aamukahviin, saaden siitä vähän terveellisempää, tai sekoittaa sen johonkin syötävään, vaikkapa tekemääsi raakasuklaaseen,  jolloin siitä taitaa olla suolelle eniten apua, mutta sitä se kyllä tarvitseekin nykyisten ruokasuositusten vallitessa.

Alla pieni yhteenveto jotta kiinnostuisit aiheesta ja etsisit lisää tietoa netistä, esimerkiksi Jaakko Halmetojan sivulta, josta löydät muutenkin kattavasti tietoa eri superfoodseista.Pakurikääpä lyhyesti:

Pakurikääpä on lehtipuilla esiintyvä lahottajasieni joka esiintyy useimmiten koivussa mutta voidaan tavata myös leppien ja pyökkien kyljissä.
Pakurikääpä on erinomainen antioksidanttien lähde sen ORAC-luku on 52.452 kun mustikassa sama luku on 2400 ja silti mustikka on erinomainen antioksidanttien lähde.
Se on voimakas adaptogeeni, sillä on mm. syöpää parantavia vaikutuksia.
Lista on pitkä, joten ota ja tutustu aiheeseen.. :)


Huom. Älä käytä antibiooteja, penisiliiniä tai suonensisäistä glukoosia yhtäaikaa pakurikäävän kanssa, koska ne toimivat antagonisteina eli vastavaikuttajina.
Huomioi myös että toiset ihmiset voivat olla myös allergisia sienille.

Pakurikääpien säilytys valolta suojattuna, tiiviissä purkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...