sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lasagne.

Varoitus seuraava ruoka sisältää hiilareita, joten heikko hermoiset varokaa..
Yksi lasagnelevy painaa n. 16g, 100g lasagnelevyä on n. 67g hiilaria. Yhteen kauhalliseen ruokaa menee ⅓ levyä ja kerroksia on kolme joten pastalevyistä tulee hiilareita n. 23g / annos.. (mikäli nyt oikein laskin..)

Jauheliha soosi:

Sika-nautajauhelihaa.
Sipulia.
Valkosipulia.
Porkkanaa.
Tomaattimurskaa.
Tomaattipyrettä.
Punaviiniä.

Mausteet: Suola, mustapippuri, soija, sinapinsiemen, chili, rouhittu paprika, korianteri. (itse murskaan mausteet morttelisssa)

Jauhelihat paistetaan, pilkotut sipulit freesataan jossain erässä, samoin tomaattipyre ja raastettu porkkana, kaikki ainekset sekoitetaan kattilassa, lisätään punkkua ja vähän vettä, keitetään alkuun kannen alla n. 30min ja ilman kantta kunnes saavutetaan haluttu paksuus soosiin.

Juustokastike:

Maitoa (punaista)
Soijamaitoa.
Juustoraastetta.
Aurajuustoa.

Suurustuksena Maitzenaa.

Mausteet: Valkopippuri, jauhettu muskottipähkinä, suola.

Maito ja soijamaito kiehautetaan kattilassa, lisätään murusteltu aurajuusto ja juustoraaste, mausteet, annetaan juuston sulaa ja soosin kiehahtaa uudelleen.
Maitzena sekoitetaan tilkkaan kylmää vettä ja lisätään soosiin, annetaan kiehahtaa jatkuvasti sekoitaen.

Voideltuun uunivuokaan laitetaan jauhelihasoosi, lasagnelevyt, juustosoosi, jauhelihasoosi jne..
Viimeisenä juustosoosi, juustoraaste ja pinnalle mini luumutomaatteja.

Alimmalle tasolle uuniin 175° n. 50min. Annetaan jäähtyä hetki ja eikun syömään miesten tekemää ruokaa..

Karpimman version saa korvaamalla pastalevyt zucciini tai munakoiso siivuilla..

Jauhelihasoosia keitetään kasaan jonkin verran..


Juustokastike päällimmäiseksi.

Juustoraaste ja tomaatit pinnalle uuniin 175º n. 50min


Annetaan jäähtyä tovi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...