lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mantelileipä.

Mantelileipä on varmasti tuttu lähes kaikille karppaajille, vähintäänkin karppaus.infon kävijöille.
Leipä on nopea valmistaa ja on paljon maukkaampi kuin normaali leipä. Taikinaan voi lisätä aurajuustoa, tomaattia ynm.. Tai siitä voi leipoa sämpylöitä ja lisätä nakin sinne sisään, jolloin siitä saadaan "nakkipiiloja" laitan kuvia jahka ehdin..

Yleensä mantelileipä tulee tehtyä mututuntumalla ja ainesmäärät tulevat rakenteen mukaan, joten laitoin vain tärkeiksi katsomieni aineiden määrän..
Itse leivonta kannattaa tehdä kostutetuilla käsillä, jolloin taikina ei tartu käsiin..


Mantelileipä.

3 Kananmunaa.
3 rkl (kukkurallista)Turkkilaista yogurttia.
Mantelijauhetta.
Seesaminsiemeniä.(kuorittuja)
Pellavansiemeniä.
Fibrexiä.(ei mitenkään pakollinen ja käytetään suht' vähän)
1tl (kukkurallinen) Leivinjauhetta.
n. 400-500 g Juustoraastetta.

Pinnalle. Unikonsiemeniä

Mausteet: Suola, mustapippuri.


Vatkaa kananmunat ja turkkilainen yogurtti keskenään.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää muna seokseen. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita hyvin.. Tässä vaiheessa voit vielä lisätä mantelijauhetta tai juustoraastetta jos taikina on liian löysää.

Pyörittele kostutetuilla käsillä pieniä pullia ja paina lituskaiseksi leivinpaperille, lisää pinnalle unikonsiemeniä.

Uuniin 225º n. 10min, tai kunnes pinta saa väriä..

Sekoita munat ja turkkilainen yogurtti keskenään.
Sekoita kuiva-aineet keskenään.

Lisää pinnalle seesaminsiemeniä


Uunissa 225° n. 10min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...